Svensken ett monster i rekordmatchen

Avgjordes efter 117 spelade minuter

Publicerad 2019-03-22

De som såg SC Bern vinna mot Geneve i schweiziska hockeyslutspelet kan behöva en sovmorgon i dag.

Matchen avgjordes nämligen runt midnatt – efter fem perioder och 117 (!) spelade minuter.

Svenskbacken Johan Fransson, 34, spelade 48 minuter och 35 sekunder, mest av alla spelare på isen.

Det är inte bara i Sverige det vankas slutspel i hockey.

I Schweiz har det pågått under en längre tid och redan i nästa vecka börjar semifinalerna.

Första lagen att nå dit var EV Zug och EHC Biel-Bienne som blev klara för ett par dagar sedan. Nu får de alltså sällskap av SC Bern.

Själva matchen slutade 2–2 efter ordinarietid och förlängning väntade.

Petade in returen

Men avgörandet dröjde .... dröjde ... och dröjde lite till. Efter fem spelade perioder var det fortfarande oavgjort, samtidigt som klockan tickade mot midnatt.

Till slut, och efter 117 spelade minuter kom det förlösande målet. Mark Arcobello petade in en retur, och 3–2 var ett faktum. Geneves tränare Chris Mcsorley var rasande efter målet och utmanade domarna. Han menade att målet skulle ha blivit bortdömd på grund av offside. Men reprisbilderna visade att domarna hade rätt.

Matchen satte nytt rekord. Ingen annan match i schweizisk hockeyhistoria har tidigare tagit så lång tid för att avgöras.

Tuff förlust för svensken

”Hur ska man kunna sammanfatta en sådan match som vi har precis upplevt? Det finns säkert mycket att skriva men det hade förmodligen inte varit rättvist för den här matchen, för båda lagen, och kanske till och med för hela säsongen”, skriver Geneve på sin hemsida.

En minst sagt tung förlust för den svenske backen och före detta landslagsspelaren Johan Fransson, som noterades för två assist och hade flest spelade minuter på isen med sina 48 minuter och 35 sekunder.

I semifinalen ställs SC Bern mot antingen EHC Biel eller SCL Tigers. matcherna drar igång kommande tisdag.