Imponerande tredje period avgjorde mot Leksand

Malmöjubel efter segern mot Leksand.

Seriefinalen i hockeyallsvenskan var jämnt i två perioder.

I sista gjorde Malmö slarvsylta av Leksand och vann rättvist med 4-1.

– Vi kommer bli bra, varnar Malmös Mikael Wahlberg.

Malmö och Leksand är storfavoriter till att knipa en elitserieplats till nästa säsong och toppmötet var precis så jämnt som alla förutspått – i två perioder.

Läck läckte

Magnus Hedlund gav Leksand ledningen i första perioden och Ville Nieminen kvitterade för hemmalaget i mittenrundan. Målet kom i power play och skottet såg inte helt otagbart ut. Eddie Läck hade fri sikt men Nieminen hittade ändå en lucka bakom den unge Leksandsmålvakten.

1-1 stod sig perioden ut – och i sista var det Malmö för hela slanten.

Rödhökarna vann skotten med 19-6, perioden med 3-0 och matchen med 4-1.

Leksand hängde inte alls med.

Nyförvärvet Ville Nieminen gjorde sitt andra för kvällen när han slog in 2-1 i power play efter två minuter.

När Fredrik Eriksson ökade på till 3-1 bara 22 sekunder senare gick musten ur Leksand.

”Flyter på bra”

Mikael Wahlberg punkterade definitivt matchen med sitt 4-1-mål med nio minuter kvar. Hans tredje poäng för kvällen.

Malmö är fortfarande obesegrade i allsvenskan efter sju omgångar.

– Det flyter på. Vi kommer bli bra och vi kan spela ännu bättre. Vi är nöjda med poängen så här långt men prestationen kan bli bättre, säger Mikael Wahlberg till TV4.

Leksand då?

Laget såg trögt ut i sista perioden mot Malmö men har fyra klassspelare med artistkontrakt på väg in i Robert Petrovicky, Libor Procházka, Roman Vopat och målvakten Ed Belfour.

Leksand saknade även skadade nyckelspelarna Juha Lind och Mikael Karlberg.

– De saknar några spelare som är på väg in och jag tror Leksand kan bli farliga, säger Wahlberg.