Mora uddlöst utan Anze Kopitar

Publicerad 2012-09-19

Superstjärnan Anze Kopitar anländer lägligt till Dalarna.

Mora gjorde mål efter sex sekunder - men förlorade ändå med 1-4 mot Oskarshamn i hockeyallsvenskan.

I Västerås satt Patrik Berglund på läktaren och såg VIK vinna ett toppmöte på straffar.

Mora fick en drömstart i bortamatchen mot Oskarshamn. Direkt efter tekning pressade Daniel Viksten och Mattias Beck Oskarshamns backduo till ett felpass och Beck lyckades få in ledningsmålet efter bara sex sekunder.

– Det gick fort där och vi lyckades pressa deras backar. Alltid välkommet med ett snabbt mål, säger målskytten till Viasat Hockey.

Trots den darriga starten tog Oskarshamn tag i matchen redan i den första perioden, och kvitterade bara fyra minuter senare genom Niklas Enberg.

Victor Löfstedt, Oliver Bohm och John Vigilante såg sedan till att Oskarshamn vann matchen enkelt med 4-1. Ett väloljat lagarbete grundlade Oskarshamns seger.

”Sliter för varandra”

– Det ser bra ut. Vi har bra fart och sliter för varandra, säger en nöjd Victor Löfstedt i hemmalaget.

I Mora såg det andefattigt ut och NHL-stjärnan Anze Kopitar blir välbehövlig i laget.

Los Angeles-spelaren har sin lillebror Gasper Kopitar i Mora, och den yngre ser fram emot att spela tillsammans den äldre.

– Jag är förväntansfull, jag har velat spela med honom så länge. Drömmar kan gå i uppfyllelse, säger han.

***********

I Västerås var det toppmöte i hockeyallsvenskan mellan hemmalaget och Troja-Ljungby. I publiken satt nytillskottet Patrik Berglund och följde en gastkramande match som böljade fram och tillbaka. Västerås ledde länge efter mål av Robin Nilsson, Per Helmersson och Brady Leisenring. Troja-Ljungby gav emellertid aldrig upp och hämtade upp matchen i den sista perioden till 3-3. Västerås lyckades till sist bärga två poäng sedan Kenneth Bergqvist slagit in 4-3 i straffavgörandet. Nu leder Västerås serien just framför Troja-Ljungby.