Djurgården vann direkt i årets första försäsongsmatch.

Hela fyra av målen gjordes av nyförvärv när Almtuna bortabesegrades med 5–2.

– Kul att få göra mål, säger Olle Alsing.

Djurgården har avverkat försäsongens första match – och man gjorde det på bästa sätt.

Borta mot Almtuna var det nyförvärven som visade vägen i en, i slutändan, stabil seger i Gränby ishall.

Hemmalaget tog visserligen ledningen i den första perioden – men kvitteringen kom snabbt genom Dick Axelsson som är tillbaka i klubben efter nio års frånvaro.

Därefter var det dags för ett annat nytt ansikte att presentera sig: juniorspelaren Axel Andersson som pangade in 2–1 från blålinjen i den andra perioden.

”Mycket att träna på”

Almtuna svarade dock med att göra 2–2 men innan perioden var slut fick ännu ett Djurgårdsförvärv skriva in sig i målprotokollet. Detta när NHL-meriterade Jacob Josefson med ett rappt handledsskott sprätte upp pucken i nättaket.

Men det stannade inte där.

För innan matchen var slut fick även Olle Alsing, nyförvärv från Leksand med just Almtuna som ungdomsförening, sätta pucken i nät.

Backen kom direkt från utvisningsbåset när han blev frispelad och gjorde 4–2.

– Klart att det är kul när man får göra mål. Kul att ”Josef” får göra ett och ”Dicken” också. Det är en bra start, säger Olle Alsing till klubbens hemsida.

Matchen slutade till sist 5–2 när Henrik Eriksson punkterade mötet med att sätta 5–2 i tom kasse.

– Vi har mycket att träna på, men det är ändå godkänt tycker jag, säger Alsing.