AIK nära flopp – vann efter förlängning

Publicerad 2016-12-28

AIK tappade ledning och såg också ut att tappa oavgjort.

Med 20 sekunder kvar fick Björklöven spela fem mot tre – men AIK kunde pusta ut när bortalagets skott stack iväg utanför målet.

Istället fick man med sig två poäng efter förlängning.

Det var ingen supermatch mellan AIK och Björklöven den här kvällen. Inget av lagen fick ut maximalt av sitt spel och den andra perioden var mest en transportsträcka.

Länge såg det ut som att det skulle bli tre poäng för AIK, som ledde med 2–1 från nio minuter in i den första perioden tills det bara var fem minuter kvar av matchen.

Då klev Björklövens Stefan Andersson fram och såg till att istället ge sitt lag ett välbehövligt bortapoäng.

Fem mot tre

Men med tanke på de sista minuterna av ordinarie speltid ska nog AIK vara glad över två poäng.

För Björklöven hade alla chanser att vinna när det inte bara blev ett powerplay, utan bortalaget spelade också fem mot tre de sista 20 sekunderna av den tredje perioden.

Skottet som kom med bara några få sekunder kvar gick strax utanför AIK–målet och i förlängningen höll AIK ut i boxplay. Efter ett snyggt anfall knappa tre minuter in i förlängningen tryckte Christian Sandberg in vinnarmålet.

AIK:s slit i numerärt underläge blandat med lite brist på effektivitet från Björklövens håll gjorde att hemmalaget fick med sig två poäng och nu ligger på en nionde plats. Vid förlust hade man legat betydligt närmare det obehagliga nedflyttningsstrecket.