Laget ryckte upp sig – men föll till sist med 3–5 mot nästjumbon Björklöven.

– Vi gör det jävligt bra i 55 minuter, konstaterar Björklövens Kim Karlsson.

Modo är i desperat behov av poäng för att ta sig upp bland de åtta bästa lagen i hockeyallsvenskan och därmed säkra kvalspel till en playoffplats till SHL.

Just därför var det en synnerligen misstajmad genomklappning hemma i Fjällräven Center på fredagkvällen hemma mot Björklöven.

Umeålaget låg inför mötet näst sist i serien och slåss för överlevnad – men mot Modo blev det en enkel seger.

Hemmalagets uppförsbacke inleddes efter drygt sju minuter då Stefan Andersson avlossade ett hårt slagskott rakt upp i krysset i powerplay.

Chockades i mittperioden

2–0 var matchens delikatess och kom från Zach Hamill. Kanadensaren blev ensam med Erik Hanses med ryggen mot mål och stänkte in pucken med klubban mellan benen.

Och värre skulle det bli för Modo.

Andra perioden hann knappt börja innan bortaledningen hade dubblerats till 0–4 efter två snabba fullträffar från Cody Murphy och David Lindquist.

Kim Karlsson hann även med att göra 0–5 när han enkelt fick driva in i offensiv zon och sätta pucken bakom en tafatt Hanses.

Först med fem minuter kvar av matchen vaknade Modo.

Stark slutforcering

En tung slutforcering gav utdelning tre gånger om genom Per-Åge Skröder, Patrik Karlkvist och Emil Alba – men det blev förlust med 3–5.

– Vi gör det jävligt bra i 55 minuter. Sen släpper vi på gasen lite och släpper in tre helt onödiga kassar, säger Kim Karlsson till Sportbladet.

Sex raka förluster på hemmaplan – men nu fyra raka segrar på bortais. Kommentar?

– Jag har inget bra svar på varför det är så. Vi kanske håller lite hårdare i klubban hemma och är mer spända. Vi ska försöka spela lika avslappnat hemma som vi gör borta.

Trots kvällens trepoängare är laget kvar under sträcket och näst sist. efter Västerås.

– Vi ligger där vi ligger och varje match är som en VM-final, säger Karlsson och tillägger:

– Vi ska göra allt i vår makt för att undvika kvalspel.