Matchfakta 5/10

Malmö–Leksand 4–1 (0–1, 1–0, 3–0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-05

Malmö är fortfarande obesegrat efter sju omgångar.

Den tidigare seriefinalen mot Leksand slutade 4–1. Dalalagets första förlust den här säsongen.

– Leksand var bra men de kan bara bli farligare och det kommer att vara jämt mellan oss under hela säsongen, men huvudsaken är att vi vann, säger Malmös lagkapten Mikael Wahlberg till TV4 Sport.

Ändå var det gästerna som gick till pausvila med en 1–0-ledning efter en fullträff av Magnus Hedlund efter 15.17.

Och snacka om fullträff.

Den lille forwarden tog sig förbi två spelare och tryckte upp pucken i målvakten Emil Lundgrens högra kryss.

I mittperioden kvitterade Ville Nieminen – och han slog till igen i den tredje perioden när han för andra gången i matchen gjorde mål i power play.

Leksand pressade på rejält och var nära ett reduceringsmål, bland annat hade dalkarlarna ett skott i stolpen.

Men Mikael Wahlberg bjöd på en riktig kalldusch när han slog in matchens sista mål som betydde 4–1 efter 10.56.

– I två perioder var det jämt. I den sista när de gjorde två snabba mål blev vi passiva och omständliga, säger Leksands tränare Tomas Kempe till TT.

Första perioden: 0–1 (15.17) Magnus Hedlund (Henrik Lantz, Pierre–Edouard Bellemare).

Andra perioden: 1–1 (9.24) Ville Nieminen (Fredrik Eriksson, Johan Björk) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (2.09) Ville Nieminen (Mikael Wahlberg, Marcus Paulsson) spel fem mot fyra, 3–1 (2.31) Fredrik Eriksson (Mikael Wahlberg), 4–1 (10.56) Mikael Wahlberg spel fyra mot fem.

Skott: 39–21 (8–5, 12–10, 19–6).

Utv, Malmö: 5x2. Leksand: 7x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 3812.

Nyköping–Oskarshamn 2–3 (1–0, 1–0, 0–3)

Viktigt möte i bottenregionen som bortalaget Oskarshamn drog längsta strået i.

Hemmalaget hade ett bra tryck mot IKO en bit in i den första perioden.

Robin Persson lyckades slå in en retur efter ett skott från Fredrik Håkansson.

Oskarshamn var nära att kvittera men Eetu Qvists straff räddades av Nyköpings-målvakten Martin Holst.

Tidigt i mittperioden slog Jörgen Rickmo in tvåan och hemmalaget hade skaffat sig ett suveränt övertag inför fortsättningen.

Jimmie Kraft gjorde faktiskt 3–0 men målet dömdes bort.

Det var 2–0 efter två spelade perioder men Oskarshamn hade flest skott, 21 mot Nyköpings 14.

Martin Holst spelade mycket bra.

Men i den tredje perioden så lossnade allt för Oskarshamn.

Reduceringen kom bara efter 1.12 i power play, och bara 17 sekunder senare slog Daniel Åhsberg in kvitteringspucken.

Alexander Bergström fullbordade vändningen och slutresultatet när han rakade in 2–3 efter 9.32.

Första perioden: 1–0 (8.54) Robin Persson (Fredrik Håkansson, Knut–Henrik Spets).

Andra perioden: 2–0 (4.27) Jörgen Rickmo (Jussi Heikkinen, Niklas Fogström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (1.12) Martin Ylven Laumann (Andreas Lundin, Fredric Jaensson) spel fem mot fyra, 2–2 (1.29) Daniel Åhsberg (Tom Linder, Patrik Rönnqvist), 2–3 (9.32) Alexander Bergström (Jimmie Svensson, Axel Nordholm).

Skott: 24–30 (5–10, 9–11, 10–9).

Utv, Nyköping: 4x2, 1x10. Oskarshamn: 6x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 1013.

Växjö–Borås 4–3 e förl (0–0, 2–3, 1–0, 1–0)

Imponerande seger senast för Borås mot Västerås.

Nykomlingen var sånär att följa upp bedriften med att tvåla dit hemmastarka Växjö på bortais.

Första perioden slutade mållös och Växjös förstafemma med Peter Ström, Kevin Marsh och Christian Magnusson stod för uppbyggnaden av flertalet hemmachanser, men båda målvakterna, Tuomo Karjalainen (Växjö) och Gustaf Wesslau (Borås) spelade stabilt.

Skotten efter den andra perioden slutade 14–7 men det var gästerna som hade ledningen med 3–2.

Växjös Christian Magnussons spelade fram Kevin Marsh som sköt in 2–1 efter 9.58.

Sedan vände gästerna inom loppet om fyra minuter.

Jimmy Lund tryckte dit pucken bakom Karjalainen – och när Borås satte dit ledningsmålet, var det en tavla av målvakten.

En onödig retur gav Mats Hansson öppet mål på sitt eget skott och han kunde enkelt skjuta 2–3 till gästerna.

Aki Heino kvitterade i den tredje perioden och förlängningen var bara 51 sekunder gammal när Växjös Christian Magnusson avgjorde tillställningen.

Starkt av Borås att återigen plocka poäng.

Andra perioden: 1–0 (3.47) Aki Heino (Marcus Weinstock), 1–1 (8.12) Fredrik Orrsten (Joakim Andersson, Philip Larsen) spel fem mot fyra, 2–1 (9.27) Patrik Carlsson (David Holmqvist, Martin Romö), 2–2 (11.24) Jimmy Lund (Elias Fälth, Per Fernhall) spel fem mot fyra, 2–3 (15.36) Mats Hansson.

Tredje perioden: 3–3 (3.47) Aki Heino (Marcus Weinstock).

Fjärde perioden: 4–3 (0:51) Christian Magnusson (Marcus Weinstock, Robert Rosén).

Skott: 34–24 (9–11, 14–7, 10–6, 1–0).

Utv, Växjö: 7x2. Borås: 8x2, 1x10.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 2329.

Björklöven–Almtuna 5–2 (2–1, 2–1, 1–0)

En seger på sju matcher.

Almtuna har inlett säsongen mycket dåligt och snacket bland en skara supportrar säger att de vill se ett tränarbyte.

Uppsalalaget fick också en riktigt jobbig start i bortamötet med Björklöven och hamnade i underläge efter 9.53 när Daniel Olofsson vispade upp pucken i krysset.

Och bara 37 sekunder senare slog Fredrik Davidsson in returen efter Almtuna-målvakten Anders Lindbäck.

Gästerna hängde inte med. Björklöven stod för spelet och vann skotten med 17–7 i den första perioden.

Dock reducerade Martin Filander i spel fem mot fyra och laget hade möjligheter att komma ikapp.

Men ”Löven” fick en kanonöppning i mittperioden också. Andreas Lindahl hittade rätt med ett direktskott som betydde 3–1.

Fem minuter senare skrinnade Fredrik Abrahamsson förbi en back och satte läckert reduceringen.

Inte helt orättvist klev Björklöven till pausvila med en 4–2-ledning efter ett sent power play-mål av Jon Palmebjörk.

– Men det är fortfarande match när tredje perioden börjar. Dessutom har vi power play, men då kommer ett individuellt misstag, säger Almtunatränaren Robert Nordmark till unt.se.

Almtuna slarvade och bjöd hemmalaget på 5–2-målet som också blev slutresultatet.

– Vi mötte ett bra lag som ska gå till kvalserien och ska vi ha någon chans mot dem så måste vi vara på tå. Men deras mål nummer två och tre tycker jag är lite för enkla, säger Robert Nordmark.

Första perioden: 1–0 (9.53) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin, Jon Palmebjörk) spel fem mot fyra, 2–0 (10.30) Johan Bergmark (Fredrik Davidsson, Erik Lindberg), 2–1 (12.34) Martin Filander spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (2.11) Andreas Lindahl (Urban Omark, Patrik Nevalainen), 3–2 (7.21) Fredrik Abrahamsson (Johan Berggren), 4–2 (17.39) Jon Palmebjörk (Johan Svedberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5–2 (1.13) Nicklas Johansson spel fyra mot fem.

Skott: 39–16 (17–7, 12–4, 10–5).

Utv, Björklöven: 8x2. Almtuna: 13x2, 3x10, 1 Matchstraff.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 3024.