Mora tog tredje raka

Aki Heino har fått en smakstart på sin sejour i Mora.

Finländaren är ännu obesegrad den här säsongen och mot Tingsryd klev han fram och målade igen.

Aki Heino.

Efter fyra spelade matcher hade Mora gjort blott fyra mål och släppt in hela 20 puckar.

Då värvades finske veteranen Aki Heino, 33, och helt plötsligt fungerar laget såväl offensivt som defensivt.

Finländaren har legat bakom de matchvinnande målen mot både Troja/Ljungby och Borås, och när Mora plockade säsongens tredje raka seger mot Tingsryd steg han fram igen.

Tingsryd hade tagit ledningen med 1-0 i den första perioden efter att förre Moraspelaren Teemu Elomo vackert serverat Fredrik Hansson.

Målade i power play

Smålänningarna spelade ett solitt försvarsspel och även om Mora förde spelet så hade man oerhört svårt att skapa bra målchanser.

Tills Aki Heino steg fram.

I slutet av den andra perioden klev Heino ner från sin backplats och skottade in kvitteringspucken fram till 1-1 i power play.

Det målet blev förlösande för hemmalaget.

Några minuter in i den sista perioden gled Martin Johansson igenom och stötte in 2-1 och i slutminuterna fastställde Alexander Hilmerson slutresultatet till 3-1.

Mora har nu tre raka segrar och laget passade också på att passera Tingsryd i tabellen.