Avgjorde SHL-rysaren med två sekunder kvar

Två sekunder kvar av förlängningen.

Då pricksköt Luleås Julius Honka in avgörande 3–2 mot HV71.

HV71

Tisdagskvällens enda SHL-match utvecklades till en rysare.

Nästjumbon HV71 tog ledningen genom Radan Lenc i första perioden. Men Luleå blixtvände och smällde in två mål på 37 sekunder i slutet av andra perioden.

Först kvitterade Julius Honka med att direktskjuta in ett slagskott. Sedan smög Joonas Rask ner mot stolpen, serverades fint av Tomi Sallinen och stötte in 2–1.

HV71 skulle dock resa sig och matchen gick till förlängning då Radan Lenc kvitterade med sex minuter kvar.

PLUS: TV-special: 60 minuter BARA om Luleå Hockey

Julius Honka jublar med Brendan Shinnimin efter 3-2-målet.

Närmade sig straffar

Den jämna matchen såg länge ut att komma att avgöras på straffar. Men med fem sekunder kvar vann Jack Connolly en tekning i offensiv zon och passade Julius Honka som pricksköt in avgörandet – med två sekunder kvar.

– Jag tycker inte att man kan förlora tekningen så rent i det läget, säger C Mores expert Staffan Kronwall.

Honka var som väntat nöjd efter det sena avgörandet.

– Det var en tajt match. Men vi tryckte på bra i slutet och det är en grym tekning av Jack och ett perfekt skottläge för mig Jag är glad att den gick in, säger Honka.

Poängkungarna saknades

Det mesta inför tisdagskvällens match hade annars handlat om att Luleås poängkung Isac Brännström och HV71:s dito André Petersson saknades.

Matchen skulle egentligen ha spelats den 18 februari men på grund av Luleås CHL-final flyttades den. Det gjorde att Brännström och Petersson inte kunde vara med på grund av de i stället är i Malmö där Tre Kronor har samlats för Beijer Hockey Games.