”Belfour kan vara mänsklig han också”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-30

Malmö stoppade Leksands supersvit

Här spricker Leksands supersvit.

Efter fjorton raka segermatcher tappade topplaget i kväll poäng mot Malmö – i en match där Ed Belfour visade sig mänsklig.

Malmös vändning kom efter två tveksamma ingripanden från hyllade NHL-värvningen.

– Ja, han tycker nog att han ska kunna ta nån av dem, säger Leksandstränaren Tomas Kempe.

Efter superöppningen av serien och storspel av NHL-värvningen Ed Belfour toppade Leksand allsvenskan i överlägsen stil inför toppmötet med Malmö.

Det gör laget fortfarande – men sviten är bruten. 5–5 mot Malmö i seriefinalen i kväll svider.

Backen Jan Huokko och Markus Persson skickade Leksand till en 2–0-ledning tidigt i den första perioden, men tre Malmö-mål inom loppet av två minuter mitt i perioden vände matchen.

Det efter två tveksamma Belfour-ingripanden; både Fredrik Erikssons 1–2 och Mikko Elorantas 2–3 såg inte otagbara ut.

– Han är mänsklig Belfour också, säger Eriksson till TV 4.

– Ja, han tycker nog att han ska kunna ta nån av dem, säger Leksands-tränaren Tomas Kempe.

En het, småful toppdrabbning utvecklades till ett tätt möte där lagen följdes åt i målprotokolllet: 3–3 Morten Green, 3–4 Tomas Wallgren, 4–4 Juha Lind, 4–5 Mikael Wahlberg, 5–5 Mikael Karlberg.

Matchen gick till sudden – utan en ensam vinnare.