Matchfakta 2/12

BoråsVäxjö 1–5 (1–1, 0–1, 0–3)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-02

Trots att Borås är nykomlingar jagar laget imponerande en play off-plats.

Vid seger i kväll hade BHC klättrat upp på den sista och sjunde play off-platsen, men tabellsexan Växjö var det starkare laget och vann med 5–1.

– Vi gjorde två jäkligt bra förstaperioder men sedan gör de mål på de tre första skotten känns det som och då är det ridå, säger Borås tränare Gunnar Persson till Radiosporten.

Peter Ström gav gästerna en kanonstart när han lirkade in ledningsmålet redan efter 27 sekunder bakom Borås-målvakten Gustaf Wesslau.

Philip Larsen kvitterade tämligen omgående, men det var Växjö som hade bäst utdelning på chanserna.

Kevin Marsh svarade för fullträffen som betydde 1–2 efter ett piggt anfall.

Borås hade flera fina möjligheter att göra mål på men Tuomi Karjalainen var mycket stabil i Växjö-målet.

I tredje perioden punkterade gästerna matchen snabbt.

1–3 (2.04) Johan Andersson.

1–4 (5.04) Sebastian Lauritzen.

1–5 (5.41) Niklas Andersson.

Borås förlorade mycket på grund av defensiven som idag var allt annat än samspelt.

– Chansen hade vi i alla fall, säger Gunnar Persson.

Första perioden: 0–1 (0.27) Peter Ström (Kevin Marsh, Christian Magnusson), 1–1 (2.14) Philip Larsen (Lars Eller).

Andra perioden: 1–2 (10.04) Kevin Marsh (Peter Ström, Christian Magnusson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (2.04) Johan Andersson (Marcus Weinstock, Erik Lindhagen), 1–4 (5.04) Sebastian Lauritzen (Martin Romö, David Holmqvist), 1–5 (5.41) Niklas Andersson (Erik Lindhagen, Johan Andersson) spel fem mot fyra.

Skott: 27–27 (9–11, 12–5, 6–11).

Utv, Borås: 9x2. Växjö: 7x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1652.

Björklöven–Oskarshamn 5–4 (2–1, 1–0, 2–3)

En glödhet Mattias Wennerberg.

Det receptet resulterade i en Björklöven-seger seger mot tabellsjuan Oskarshamn (5–2) efter tre mål och en assist av 26-åringen.

– Det var fina passningar från Omark och det var skönt att sätta dit dom och vinna, säger matchvinnaren till Radiosporten.

IKO inledde starkast och Fredric Jaensson rakade in 0–1 redan efter 1.55 i spel fem mot fyra.

Hemmalaget replikerade snabbt och kvitteringen av Mattias Wennerberg kom knappt tre minuter därpå.

I slutet av perioden drog gästerna på sig tre utvisningar i tät följd. Löven fick då ett psykologiskt viktigt mål och när Wennerberg återigen överlistade Oskarshamns-målvakten Markus Svensson stod matchklockan 19.59.

Och den andra perioden var bara 34 sekunder gammal när Mattias Wennerberg fullborde sitt hattrick.

Urban Omark och Kristofer Berglund assisterade till forwardens samtliga mål.

Alexander Bergström reducerade och gav IKO kontakt, men inom loppet om 19 sekunder gick Löven upp till en 5–2-ledning.

4–2 rakade Tobias Forsberg in.

Sedan spelade Mattias Wennerberg fram Andreas Lindahl som slog in 5–2.

Sedan var gästerna nära att komma ikapp.

– Vi trummade på och blev lite ivriga för att göra sexan kanske, det höll på att straffa sig, säger Mattias Wennerberg.

Andreas Lundin ordnade 5–3 sju minuter från slutet, och nu började det bli nervöst i hemmalaget som drog på sig två utvisningar i tät följd.

Jimmie Svensson dundrade då in 5–4 tre minuter från slutet.

När klockan stod på 18.42 plockade laget ut målvakten i jakten på en kvittering.

Men den här gången fredade sig Björklöven – och vann.

– Tyvärr kom de in i matchen och var nära på slutet, säger Wennerberg.

Men vinst blev det.

Andra perioden: 3–1 (0.34) Mattias Wennerberg (Urban Omark, Kristofer Berglund) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 3–2 (4.04) Alexander Bergström (Mattias Nilsson, Alexander Johansson) spel fem mot fyra, 4–2 (7.21) Tobias Forsberg (Magnus Gästrin), 5–2 (7.40) Andreas Lindahl (Mattias Wennerberg), 5–3 (13.05) Andreas Lundin, 5–4 (16.59) Jimmie Svensson (Daniel Åhsberg, Eetu Qvist) spel fem mot tre.

Skott: 46–26 (19–7, 11–6, 16–13).

Utv, Björklöven: 8x2. Oskarshamn: 5x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 2590.