Tyskland är ett stort steg närmare kvartsfinal.

Efter tre oerhört viktiga poäng mot USA.

Det kan de tacka målvakten Thomas Greiss för.

Ishockey-VM

Hockeyjätten USA ställdes mot blåbärsnationen Tyskland, som hade en kvartsfinal att spela för. Tyskarna kan tacka sin storspelande målvakt Thomas Greiss som räddade 31 skott och tog sitt lag förbi USA och upp på en tredjeplats i grupp B.

Tyskland fick en drömöppning efter ha gjort 1–0 i powerplay genom Patrick Hager efter bara två minuter. Trots att USA kunde kvittera några minuter senare slutade perioden 2–1 till tyskarna, efter en snabb replik av Christian Ehroff. Tyskland hade en tuff andra period med tre boxplay varav ett slutade med kvittering för USA.

Avgjorde med sekunder kvar

Det kunde ha blivit mer om inte Thomas Greiss i Tysklands mål storspelat och räddat sitt lag gång på gång. Tysklands målvakt, som tidigare släppt in en hel del mål, hade en räddningsprocent på nästan 94 procent.

Med bara 30 sekunder kvar av sista perioden kunde en annan matchhjälte kliva fram. Korbinan Holzer sköt 3–2 och gav Tyskland ett lysande läge att ta sig vidare från gruppen.

USA lever farligt

I kväll spelar Slovakien mot Finland. Vinner finländarna är Tyskland klara för kvartsfinal. I nuläget ligger de fyra poäng före femman Slovakien med en match mer spelad. Tyskland gick i och med segern om USA och ligger nu på en tredjeplats. USA lever farligt och det finns en teoretisk chans att de kan missa kvartsfinalen.