Fortsatt dystert för HV71

Publicerad 2014-03-06

1–8 mot Brynäs i senaste omgången. I hemmamötet med Örebro på torsdagen kom ett nytt nederlag för HV71, trots att lagkaptenen David Petrasek var tillbaka efter skada.

Gästerna vann med 4–2.

HV71

Det märktes tydligt att inget av lagen hade något nämnvärt att spela för, utöver att slipa formen till play in-spel respektive kvalseriespel.

I en avslagen förstaakt var det Örebro som tog ledningen. Marcus Weinstock höll iskallt i pucken innan han skickade in sitt femte mål försäsongen.

Gästerna fick även en fin start på den andra perioden när Tim Wallace hittade rätt bakom Gustaf Wesslau i powerplay.

HV hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser, men i slutet av perioden kom reduceringen genom Erik Christensen.

Hemmalagets glädje blev dock kortvarig då Marcus Weinstock påpassligt satte sitt andra mål för kvällen tidigt i den tredje perioden.\~Erik Christensen gjorde också sitt andra mål för kvällen när han reducerade för HV i slutminuterna av den tredje perioden, men närmare än så kom aldrig Jönköpingslaget. I stället satte Anders Eriksson 4–2 till Örebro i öppen kasse.

HV, med David Petrasek tillbaka i laget efter sin handskada, har därmed förlorat de tre senaste matcherna, har där en målskillnad på 4–17, och verkar inte vara i någon vidare form inför play in-spelet som drar i gång på måndag.