Damkronorna trea i Kanada

Publicerad 2014-11-09

I sista matchen kom till slut målen – och segern för Damkronorna som gav tredje plats i fyrnationsturneringen i Kamloops i västra Kanada.

Efter tre mållösa matcher i grundspelet vann Sveriges hockeydamer över Finland i spel om tredje pris natten till söndagen svensk tid. Det krävdes dock förlängning innan seger var bärgad med 2–1. Jenni Asserholt sköt segermålet nio minuter in i förlängningen, assisterad av Lina Wester.

Finland tog ledningen genom Michelle Karvinen i spel i powerplay, sedan Sverige haft en spelare för mycket på isen. Den svenska kvitteringen kom med bara minuter kvar. 16.27 in i tredje perioden gjorde Emma Nordin 1–1.

Finland vann skotten med 28–16, men matchen gick till förlängning.

Kanada finalbesegrade USA med 3–2 och där gick matchen till straffar. Brianne Jenner var den enda som gjorde mål i straffläggningen.