Matchfakta allsvenskan 9/1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-09

AIK–Leksand 2–3 (0–2, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (5.27) Johan Eneqvist (Jesper Ollas, Johan Hägglund), 0–2 (11.55) Pierre–Edvoard Bellemare (Juha Lind, Libor Prochazka).

Andra perioden: 1–2 (2.27) Tobias Tschöp (Mike McKenna, Kristian Gahn) spel fem mot fyra, 1–3 (17.38) Daniel Nielsen (Morten Green, Jens Bergenström).

Tredje perioden: 2–3 (16.56) Tobias Tschöp (Kristian Gahn, Daniel Ström).

Skott: 22–27 (9–10, 6–9, 7–8).

Utv, AIK: 2x2. Leksand: 8x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5579.

Analys: Fem segrar på sex matcher. Och i kväll med storpublik (5 579) på Hovet.

Överlägsna serieledarna Leksand skulle inte få någon enkel match mot AIK. Men dalkarlarna fick en fin start på matchen.

Efter 5.27 slog Johan Eneqvist in ledningspucken bakom AIK-målvakten Jimmy Danielsson.

Paussiffrorna var 0–2 efter en fullträff av Pierre-Edouard Bellemare.

AIK närmade sig sedan. 1–2 i power play av Tobias Tschöp som överlistade Ed Belfour.

Innan perioden var över hade LIF bjudit på ett snyggt mål där Daniel Nielsen var sist på klubban.

AIK gav inte upp utan lyckades slå in ytterligare en puck. Återigen var det Tobias Tschöp som var målskytten tre minuter från slutet.

LIF höll undan i slutet.

– Vi gjorde en mycket stabil förstaperiod men slarvade i både den andra- och tredje perioden, säger Leksandstränaren Tomas Kempe till Dalademokraten, som passar på att ge extra beröm till två spelare.

Ed Belfour:

– Han är iskall i mål och klarar även av de snabba förflyttningar som AIK försökte sig på.

Libor Prochazka:

– En kung på banan och han är ett sparkapital som vi kommer att få nytta av.

Bofors–Nybro 4–3e förl (0–1, 1–2, 2–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (4.54) Jarno Honkonen.

Andra perioden: 0–2 (10.11) Weston Tardy (Jarno Honkonen, Andreas Elofsson) spel fem mot fyra, 0–3 (15.12) Sebastian Karlsson (Marcus Olsson) spel fyra mot fem, 1–3 (16.47) Björn Östlund (Johan Bülow, Peter Messa) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 2–3 (7.09) Jonas Kapla (Johan Nilsson, Mathias Porseland), 3–3 (15.34) Kristoffer Näslund (Mathias Porseland, Björn Östlund) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 4–3 (0.41) Andreas Sundin (Mattias Karlsson, Mathias Porseland).

Skott: 38–21 (13–9, 10–9, 13–3, 2–0).

Utv, Bofors: 5x2. Nybro: 9x2, 1x10.

Domare: Andreas Eriksson, Grängesberg.

Publik: 1317.

Analys: Bofors bjöd på en riktig vändning i Karlskoga.

Nybro ägde allt inledningsvis och deras tre fullträffar var inte vilka som helst.

0–1 satte Jarno Honkonen på straff efter 4.54.

Samtidigt som gästernas målvakt Antti Jokela spelade stabilt mellan stolparna, fortsatte laget att göra mål.

0–2 rakade Weston Tardy in i power play efter halva matchen.

Trean kom fem minuter senare genom Sebastian Karlsson i box play!

Innan perioden var över kunde Bofors reducera till 1–3 i spel fem mot fyra genom Björn Östlund.

– Vi började andra perioden alldeles för svagt. Att Nybro gick ifrån till en tremålsledning tycker jag inte var välförtjänt, framför allt tycker jag att vi hade marginalerna mot oss när andra målet kom, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

Men matchen var inte över.

Jonas Kapla reducerade till 2–3 efter sju minuter.

4.26 från slutet kom kvitteringen. Det var Fredrik höggren som styrde in utjämningen, och förlängningen var bara 41 sekunder gammal när Andreas Sundin sprätte pucken i nät och avgjorde tillställningen.

– En underbar upphämtning där vi verkligen visade vilja och moral, säger Sam Hallam.

Almtuna–Sundsvall 4–2(1–1, 1–0, 2–1)

Första perioden: 0–1 (6.19) Erik Andersson (Stefan Andersson) , 1–1 (12.24) Nicklas Eckerblom (Fredrik Vestberg, Jonathan Persson).

Andra perioden: 2–1 (13.35) Alexander Ribbenstrand (Sebastian Eriksson).

Tredje perioden: 3–1 (14.03) Martin Öhrstedt (Alexander Ribbenstrand, Kristoffer Jobs) spel fem mot fyra, 3–2 (14.46) Niklas Zetterström (Oskar Johansson, Erik Andersson), 4–2 (18.02) Martin Filander.

Skott: 31–19 (5–7, 12–4, 14–8).

Utv, Almtuna: 5x2. Sundsvall: 5x2.

Domare: Yosef El–Natour, Stockholm.

Publik: 715.

Analys: Två lag som stod på 36 poäng inför matchen.

Almtuna som tog emot Sundsvall hade bara gjort två mål de senaste fem matcherna, och segrarna har därmed uteblivit.

Uppsala-laget fick ingen rolig start. Efter sex minuter tog Sundsvall ledningen med ett skott i krysset av Erik Andersson. Målet tillkom bara två sekunder efter AIS första power play tagit slut.

Fredrik Vestberg sköt ett skott som målvakten Joakim Lundström inte orkade hålla, och på returen petade Nicklas Eckerblom in returen till