Matchen:

Jumbon Huddinge måste plocka några trepoängare snarast för att ha häng på lagen kring det nedre kvalstrecket.

Sundsvall ligger precis ovanför strecket och har tre poäng ner till kvalplats.

Gästerna började bäst när Daniel Jonsson hittade nätet i spel fem mot tre efter bara 5.26.

I en spelmässigt jämn förstaperiod kvitterade sedan hemmalaget i power play genom Roger Wahlqvist.

Bortalaget hade många fina chanser att ta ledningen på i den andra perioden.

Men när klockans stod på 19.10 tilldelades Huddinge en straff.

Linus Klasen gjorde inget misstag utan överlistade Sundsvallsmålvakten Joakim Lundström.

Linus Klasen slog till igen i början av tredje perioden.

Sundsvall hade många skott mot mål men reduceringen till 3-2 kom för sent.

Johannes Westrings 3-2 efter 18.37 var det sista som hände.

Första perioden: 0–1 (5.26) Daniel Jonsson (Tommy Enström, Alexander Larsson) spel fem mot tre, 1–1 (17.19) Roger Wahlqvist (Linus Klasen, Johan Älgekrans) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (19.10) Linus Klasen.

Tredje perioden: 3–1 (5.32) Linus Klasen (Dick Axelsson, Johan Älgekrans), 3–2 (18.37) Johannes Westring (Tony Westerlund) spel fem mot fyra.

Skott: 24–37 (9–7, 7–14, 8–16).

Utv, Huddinge: 10x2, 3x5, 3 matchstraff. Sundsvall: 7x2, 2x5, 2 matchstraff.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 247.

Nybro–Växjö 4–3 (3–0, 1–2, 0–1)

Matchen:

Nästjumbon Nybro krigar för att slippa kvalspel.

Och Växjö för att knipa sista play off-platsen.

Hemmalagets Jonas Gabrielsen rakade in 1-0 i numerärt överläge efter 13.06.

Växjö skapade chanser men förvaltade dem inte till en början.

När smålänningarna hade en fin möjlighet att kvittera i numerärt överläge, tog Nybro vara på en spelvändning och Rickard Gynge slog in 2-0.

För att inte det skulle vara nog så utökade Jarno Honkonen ledningen till 3-0 tio sekunder från pausvilan.

Bortalaget kom ändå in i matchen med två snabba mål i upptakten av mittperioden genom Torsten Yngvesson och Marcus Weinstock.

I början av tredje perioden reducerade Johan Andersson till 4-3.

Och även om Växjö tryckte på för ett kvitteringsmål räckte det inte till poäng.

Första perioden: 1–0 (13.06) Jonas Gabrielsen (Jarno Honkonen) spel fem mot fyra, 2–0 (17.11) Richard Gynge (Henric Gustavsson, Linus Morin) spel fyra mot fem, 3–0 (19.50) Jarno Honkonen (Andreas Elofsson).

Andra perioden: 3–1 (3.06) Torsten Yngvesson (Marcus Weinstock, Johan Andersson) spel fem mot fyra, 3–2 (7.14) Marcus Weinstock spel fem mot tre, 4–2 (13.38) Richard Gynge (Andreas Elofsson, Jarno Honkonen).

Tredje perioden: 4–3 (1.26) Johan Andersson (Christian Jacobsson, Torsten Yngvesson).

Skott: 18–28 (7–9, 9–10, 2–9).

Utv, Nybro: 9x2. Växjö: 4x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 1848.

Björklöven–Rögle 2–3 (0–1, 1–0, 1–1, 0–1)

Matchen:

Viktigt match för femteplacerade Björklöven.

Laget har plötsligt hela åtta poäng upp till Leksand på den sista direktplatsen till kvalserien.

Rögle styrde den första perioden och poängkungen Pär Arlbrandt skickade skåningarna till pausvila med en 0-1-ledning.

Tidigare svårt skadade Kenny Jönsson spelade fram till målet. Och enligt uppgift var han ett osäkert kort inför matchen och läkaren fick avgöra om han kunde spela.

- Det är ingen fara. Jag kör för fullt i varje byte, sa Kenny Jönsson till TV 4 plus.

- Lite smärta måste man ha, annars är man inte med i matchen.

Björklöven tog över spelet i mittperioden.

Erik Andersson kvitterade efter 2.26.

Sedan var Umeålaget mycket nära ett ledningsmål under en tilltrasslad situation när Erik Forssell prickade stolpen trots öppet mål efter en målvaktsretur.

Björklöven var dominanta.

Arlbrandt bakom alla målen

- Vi slutade åka skridskor och har inte alls den fart vi hade i förstaperioden, säger Kenny Jönsson.

I tredje perioden kom ledningsmålet.

Jonnie Karlsson pricksköt 2-1 på ett direktskott i slottet.

Men Rögle har sin poängspruta.

Pär Arlbrandt tog vara på en riktig indianare från hemmalaget.

Han fångade upp pucken, skottfintade förbi Alexander Hellström och vispade in kvitteringspucken efter 16.23.

Och i förlängningen svarade Mattias Carlsson för ett mäktigt slagskott efter en genial framspelning av Pär Arlbrandt.

Björklövens målvakt Tobias Lundström var totalt chanslös.

Imponerande av Rögle att ta sig i kragen och vända.

Första perioden: 0–1 (4.20) Pär Arlbrandt (Kenny Jönsson, Jacob Johansson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (2.26) Erik Andersson (Fredrik Davidsson, Daniel Olofsson).

Tredje perioden: 2–1 (8.54) Jonnie Karlsson (Nicklas Johansson), 2–2 (16.23) Pär Arlbrandt.

Fjärde perioden: 2–3 (2.35) Mattias Carlsson (Pär Arlbrandt, Kenny Jönsson) spel fem mot fyra.

Skott: 38–30 (11–13, 15–7, 11–9, 1–1).

Utv, Björklöven: 7x2. Rögle: 10x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 3826.

Leksand–Södertälje 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–1)

Matchen:

Serieledande Södertälje håller fortfarande Leksand en bit borta från de två översta placeringarna.

Men Leksand började bäst.

I en tät förstaperiod tog hemmalaget ledningen i spel fem mot fyra.

Magnus Hedlund var framspelare när Morten Green stänkte in sitt 16:e mål för säsongen.

I mittperioden var Leksand nära att ta utöka ledningen, men SSK-målvakten Jhonas Enroth var stabil mellan stolparna.

När matchuret stod på 4.10 i den tredje perioden låg pucken i nätmaskorna - bakom LIF-målvakten Peter Hirsch.

Johan Sjödell-Wiklander svarade för fullträffen efter förarbete av Daniel Ljungqvist och Robert Carlsson.

SSK var det bättre laget i tredje perioden och hade 17-5 i skott.

1.48 in på förlängningen avgjorde Robert Carlsson.

Första perioden: 1–0 (16.04) Morten Green (Magnus Hedlund, Niko Mikkola) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (4.10) Johan Sjödell–Wiklander (Robert Carlsson, Daniel Ljungqvist).

Fjärde perioden: 1–2 (1.48) Robert Carlsson (Steve Thornton, Jörgen Bemström) spel fem mot fyra.

Skott: 28–31 (7–7, 13–5, 5–17, 3–2).

Utv, Leksand: 6x2. Södertälje: 4x2, 1x10.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 5789.

Oskarshamn–Bofors 2–5 (2–2, 0–0, 0–3)

Matchen:

Oskarshamn och Bofors har tio poäng upp till sjunde play off-platsen.

Nu närmar sig IKO med stormsteg.

Hemmalaget tog ledningen två gånger om i den första perioden.

1-0 gjorde Andreas Valdix efter 4.40.

Sedan tryckte Emil Ekblad in 2-1 efter 11.12.

Men efter 19.53 kvitterade Jonas Karlsson.

Karlskogalaget var bättre i den tredje perioden och efter 12.53 satte Erik Lindberg 2-3.

Bofors gjorde ytterligare två mål i öppen bur i slutskedet och vann rättvist.

Första perioden: 1–0 (4.40) Andreas Valdix (Rasmus Ericsson), 1–1 (5.08) Fredrik Höggren (Björn Eriksson, Björn Östlund), 2–1 (11.12) Emil Ekblad (Linus Bladström), 2–2 (19.53) Jonas Karlsson (André Hult, Mikko Niinikoski).

Tredje perioden: 2–3 (12.53) Erik Lindberg (Björn Östlund, Björn Eriksson) spel fem mot fyra, 2–4 (18.25) Tobias Thermell mål i tom kasse, 2–5 (19.54) Johan Bülow (Björn Östlund) mål i tom kasse.

Skott: 29–25 (11–6, 11–3, 7–16).

Utv, Oskarshamn: 6x2. Bofors: 7x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 1361.

Västerås–Nyköping 7–2 (1–0, 3–1, 3–1)

Matchen:

Västerås vill hitta tillbaka till det vinnande spelet.

Laget har bara plockat en poäng på de två senaste matcherna – det är ovanligt för VIK som imponerat under lång tid.

De krigar just nu med Leksand om den tredje och sista direktplatsen till kvalserien.

Och mot Nyköping var laget klart överlägset.

Efter 17.30 slog talangen Patrik Berglund in 1-0 i spel fem mot tre.

VIK malde på i den andra perioden.

Först nätade Henrik Nordfeldt efter 4.04.

Och efter 6.19 rakade Niklas Lihagen in 3-0.

Nyköping reducerade i power play innan Patrik Juhlin slog till och gjorde 4-1.

Matchen kändes mer eller mindre avgjord inför slutperioden.

Och när Kalle Olsson och Patrik Nilsson svarade för två snabba fullträffar var segern klar.

Västerås visade verkligen klass.

Första perioden: 1–0 (17.30) Patrik Berglund (Jonas Leetma) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–0 (4.04) Henrik Nordfeldt (Sebastian Meijer, Rasmus Olheden) spel fem mot fyra, 3–0 (6.19) Niklas Lihagen (Johan Berggren), 3–1 (10.11) Niklas Fogström (Jens Jakobs, Daniel Karlunden) spel fem mot fyra, 4–1 (11.02) Patrik Juhlin (Rikard Ekström, Andreas Lindh).

Tredje perioden: 5–1 (8.30) Kalle Olsson (Robin Persson, Jonas Leetma) spel fem mot fyra, 6–1 (10.09) Patrik Nilson (Johan Berggren, Niklas Lihagen) spel fem mot fyra, 6–2 (17.21) Jens Jakobs (Andreas Jungbeck, Patrik Hucko), 7–2 (18.25) Henrik Nordfeldt (Sebastian Meijer).

Skott: 49–17 (12–4, 20–10, 17–3).

Utv, Västerås: 3x2. Nyköping: 8x2, 1x10.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 1841.