Styrkebesked mot rivalen inför World Cup

Kanada behövde inte vänta länge på att få sin revansch mot USA.

John Tavares blev tvåmålsskytt när Kanada slog rivalen med 5–2 i Ottawa i natt.

– Uppenbarligen gick det inte som vi ville senast. Även om det bara är träningsmatch vill man alltid få en bra start, speciellt mot en av våra rivaler, säger NY Islanders-stjärnan.

Kanada vann skotten stort i första mötet men det var USA som gjorde målen och vann med 4–2.

Men bara dagen efter kunde Kanada visa att de dammat av lite mer rost från sommaren och vända på siffrorna, plus lite till.

”Lönnlöven” gick upp till en 3–0-ledning efter en period fylld av utvisningar och PP-mål av Logan Couture John Tavares och Jay Bouwmeester.

USA reducerade snabbt i andra, men det lilla hopp som väcktes släcktes snabbt när Matt Duchene återigen gav Kanada en tvåmålsledning.

Tavares gjorde andra för kvällen i den tredje perioden bakom Ben Bishop som bytte av Corey Schneider efter två perioder i USA-målet.

– Vi sköt i stolparna, missade öppet mål, såna saker som vi såg i fredags. Allt var där förutom avsluten, men vi finputsade på försvarsarbetet också så vi tycker alla det var en rätt bra insats i dag, säger Duchene enligt TSN.

USA:s ”tröstmål” kom från backarna John Carlson och Ryan McDonagh.

Crosby saknades

I Kanadas mål delade Corey Crawford och Braden Holtby på ansvaret efter att Carey Price stod förra matchen – hans första start sedan november 2015.

Kanada klarade sig väl utan kaptenen Sidney Crosby som stod över matchen helt, enligt tränare Mike Babcock beroende på att han ville se andra träda fram, snarare än de smällar Crosby tog emot i första mötet.

Kanada gör sitt genrep mot Ryssland på onsdag medan USA tar sig an Finland på tisdag.

De Nordamerikanska rivalerna spelar i grupp B i World Cup tillsammans med team Europa och Tjeckien.