Danmark riskerar nedflyttning

Uppdaterad 2015-05-06 | Publicerad 2015-05-05

Förlorade mot Vitryssland

Nedflyttningsspöket kommer närmare för Danmark efter 1–5-förlusten mot Vitryssland i ishockey-VM.

Ishockey-VM

Danskarna, med Janne Karlsson som förbundskapten, tog ledningen genom Julian Jakobsen i den första perioden. Men sedan var det roliga slut. Patrick Galbraith fick bland annat släppa in tre vitryska mål på mindre än nio minuter i mittperioden.

Danmark har en poäng efter tre matcher i grupp B i Ostrava, där Slovenien och Norge fortfarande står på noll poäng. Den sistaplacerade nationen blir nedflyttat till division 1.

Nära slovensk skräll

Slovenien hade 1–0 efter två perioder mot Slovakien. Men i tredje perioden vände Slovakien på steken, vann med 3–1 och är tvåa på sju poäng bakom USA.

I Tre Kronors grupp A, som spelas i Prag, vann Schweiz med 1–0 mot Tyskland, och Frankrike med 2–0 mot Österrike. Damien Fleury, den här säsongen i Djurgården, gjorde ett av Frankrikes mål.