Matchfakta 28/9

Björklöven-Leksand 2-2(1–2, 0–0, 1–0, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-28

Leksand var på väg att vinna för femte matchen i rad.

Vid ledning 2–1 mot Björklöven på bortais plockade hemmalaget ut målvakten Tobias Lundström.

Det gav effekt. Umeålaget kvitterade bara tio sekunder före slutsignalen när Johan Bergmark slog in kvitteringen.

Om de inte avslutade på bästa vis så började Leksand i alla fall bäst. Juha Lind tryckte in ledningsmålet efter 6.48 efter förarbete av Jens Bergenström och Gabriel Karlsson.

Hemmalaget hade flera chanser att kvittera – och gjorde det efter 12.57 genom Fredrik Davidsson.

Innan periodpausen tog gästerna återigen ledningen. Den här gången var det Johan Eneqvist som hittade rätt bakom Björklöven-målvakten Tobias Lundström.

– Den första perioden var riktigt illa, men vi växte in i matchen och fick ordning på spelet i egen zon. Tyvärr fortsatte vi att stressa för mycket när vi fick chanser, sa Björklövens tränare Joakim Fagervall till TV4 sport.

Ledningen höll sig sånär till slutsignalen. Då kvitterade alltså Johan Bergmark. Förlängningen blev sedan mållös.

Leksand toppar ändå tabellen med 13 poäng.

Första perioden: 0–1 (6.48) Juha Lind (Jens Bergenström, Gabriel Karlsson), 1–1 (12.57) Fredrik Davidsson (Mattias Hellström, Johan Bergmark), 1–2 (18.23) Johan Eneqvist (Markus Persson, Johan Hägglund).

Tredje perioden: 2–2 (19.50) Johan Bergmark (Erik Lindberg) spel fyra mot fem.

Skott: 35–30 (11–13, 8–12, 11–3, 5–2).

Utv, Björklöven: 6x2, 1x10. Leksand: 8x2.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 4067.

Rögle-AIK 2-0(1–0, 0–0, 1–0)

I två av fyra matcher har Rögle varit sekudner från en nollpoängare. Men laget är trots de scenarierna obesegrat efter fem omgångar. Mot AIK hade skåningarna matchen i egna händer, trots en målfattig historia.

Redan efter 1-26 rakade Linus Persson in ledningsmålet – i power play.

AIK drog på sig fyra tvåminuters-utvisningar i den första perioden som slutade just 1–0 till Rögle.

Den andra perioden slutade mållöst och AIK skärpte till sig och spelade mer försiktigt vilket resulterade i man var fem man på isen hela matchen. I slutperioden avgjordes matchen när Tommy Enström utökade till 2–0 efter 12.21.

AIK kom aldrig närmare utan Rögle-målvakten Cristopher Nihlstorp höll nollan.

Första perioden: 1–0 (1.26) Linus Persson (Daniel Sondell) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (12.21) Tommy Enström (Jakob Johansson, Kenny Jönsson).

Skott: 32–19 (9–4, 11–7, 12–8).

Utv, Rögle: 5x2, 1x10. AIK: 7x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 2988.

Almtuna- Bofors 4-2(0–0, 2–2, 2–0)

Almtunas första seger kom i den femte omgången. Marcus Ragnarsson låg bakom tre av målen.

– Hade vi förlorat den här matchen så hade det nog kunnat bli lite stressat. Ändå står matchen och väger vid 3–2. Man känner lite lättnad nu, säger Almtunas lagkapten Marcus Ragnarsson till unt.se.

Laget har haft en mardrömsstart med bara två poäng på fyra matcher. Men i kvällens möte med Bofors fick laget äntligen jubla över en trepoängare.

Men matchen började darrigt. Tidigt i den andra perioden tog gästerna ledningen genom Johan Larsson som sprätte upp pucken rätt upp i nättaket.

När halva matchen var spelad kvitterade hemmalaget. Robert Kimby slängde iväg en puck mot mål och Sebastian Eriksson styrde in pucken bakom Bofors-målvakten Fredrik Eriksson. Bara några minuter senare tog Karlskogalaget återigen ledningen genom André Hult.

Almtuna hade sedan marginalerna med sig.

Marcus Ragnarsson levererade en riktig smörpassning till Andreas Carlsson som stötte in 2–2 efter 19.34.

– Jag är kritisk till att vi släppte in två mål i numerära underlägen där vi gett Almtuna överlägen på grund av att vi dragit på oss utvisningar i offensiv zon, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

I slutperioden punkterade AIS matchen. Johan Jonsson gjorde 3–2 med ett skott i krysset efter 6.33.

Bofors var nära en kvittering i slutskedet men Johan Larssons skott prickade ribban. I stället slog Joachim Gellerstedt in 4–2 i öppen bur.

Andra perioden: 0–1 (5.50) Johan Larsson (André Hult, Kurtis Dulle) spel fem mot fyra, 1–1 (9.18) Andreas Carlsson (Robert Kimby, Jonathan Persson) spel fem mot fyra, 1–2 (12.34) André Hult (Johan Nilsson), 2–2 (19.34) Jonathan Persson (Marcus Ragnarsson, Henrik Eriksson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (6.33) Johan Jonsson (Marcus Ragnarsson, Magnus Eriksson), 4–2 (19.13) Joachim Gellerstedt (Jonathan Persson, Marcus Ragnarsson) mål i tom kasse.

Skott: 37–25 (13–8, 15–10, 9–7).

Utv, Almtuna: 6x2. Bofors: 7x2.

Domare: Yosef El-Natour, Stockholm.

Publik: 729.

Växjö-Oskarshamn 2-5(1–2, 0–2, 1–1)

Fyra raka förluster av fyra möjliga. Oskarshamn har ett uruselt facit så här långt.

Till bortamatchen mot Växjö kan de knappast haft något vidare självförtroende. Och dessutom skulle de försöka bryta förlusttrenden mot ett lag som är obesegrat hittills. Hemmalaget fick en drömöppning när Martin Romö öppnade målskyttet redan efter 29 sekunder.

Men innan perioden var över hade gästerna vänt på tillställningen. Fredric Jaensson kvitterade efter 9.34, och tre minuter senare rakade Andreas Jungbeck in 1–2 i spel fem mot tre.

Hemmalaget fick bara iväg fem skott i mittperioden. Och det var inte alls orättvist att Oskarshamn gjorde 1–3 genom Daniel Åhsberg och 1–4 av Eetu Qvist på straff. Kevin Marsh reducerade till 2–4 sju minuter från slutet.

Växjö gjorde vad de kunde och plockade ut målvakten Viktor Fast med fyra minuter kvar att spel. Dock utan framgång.

Andreas Lundin slog in 2–5 i öppen bur. Första förlusten för Växjö - första segern för Oskarshamn.

Första perioden: 1–0 (0.29) Martin Romö (Niklas Andersson), 1–1 (9.34) Fredric Jaensson (Eetu Qvist) , 1–2 (12.15) Andreas Jungbeck (Ola Svanberg, Fredric Jaensson) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–3 (6.37) Daniel Åhsberg (Alexander Bergström, Jimmie Svensson), 1–4 (15.49) Eetu Qvist.

Tredje perioden: 2–4 (13.02) Kevin Marsh (David Holmqvist, Peter Ström), 2–5 (19.00) Andreas Lundin (Patrik Rönnqvist) mål i tom kasse.

Skott: 28–23 (8–10, 5–11, 15–2).

Utv, Växjö: 7x2, 1x10, 1 matchstraff. Oskarshamn: 11x2, 2x10, 1 matchstraff.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 2613.