Wessners nya hockeyallsvenska debut – som domare

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CMore/Bildbyrån

Mora och AIK gjorde upp i hockeyallsvenskan.

Då gjorde Daniel Wessner, 37, allsvensk debut – i domarkläder

Hockeyallsvenskans mest utvisade spelare genom tiderna hade hand om visselpipan i Jalas arena under fredagen.

– Fantastiskt roligt, säger Wessner till Sportbladet.

Daniel Wessner samlade på sig smått makalösa 1876 utvisningsminuter under sin aktiva tid som senior och har rekordet som hockeyallsvenskans mest utvisade spelare genom tiderna.

Efter den aktiva karriären, som tog slut 2017, sadlade den gamle BIK Karlskoga-busen om till domare i stället.

Och under fredagen gjorde domaren Daniel Wessner sin hockeyallsvenska debut, efter att främst dömt i J20 superelit under hösten.

”Jäkligt bra omhändertagen”

När Mora ställdes mot AIK så var det Wessner som hade huvudansvaret tillsammans med Mikael Sjökvist.

– Sjukt kul. Det här blev på riktigt igen. Det är skitkul att döma oavsett men det här med inramning och det blir något annat, säger Wessner till Sportbladet efter avklarad utvärdering av matchen med domarkollegorna.

Vad sa ni på mötet?

– Vi tycker det kändes väldig tryggt och stabilt. Dömde med tre rutinerade domare, blev jäkligt bra omhändertagen. Jag har ju inte direkt behandlat domarna bra genom åren så man vet ju inte hur de kommer ta emot dig, haha. All eloge till stödet jag fick.

Åtta utvisningsminuter

Han var i alla fall inte nära att nå upp i 1876 utdelade utvisningsminuter, utan nöjde sig med åtta, sex av dem till AIK, i matchen, – som får klassas som lugnare än vad Wessner själv var känd för att vara på isen under sin tid som aktiv.

– En ganska snäll match. En rolig match att döma, säger Wessner.

Om du som spelare fått en av de tvåor som ni delade ut, hade du godtagit den?

– Hehe. Vi hade två visningar var. Jag tycker alla fyra inte är så mycket att säga om. Men man vet ju aldrig hur jag hade reagerat. jag hade ju åsikter om allt och alla.

Vann stort

Inte så många utvisningar. Men desto fler mål blev det i matchen, som Mora vann med 5–2. Detta efter förkrossande 49–22 i skottstatistiken. Segern var Dalalagets andra raka i kampen om att närma sig slutspelsplatserna i serien.

Wessners gamla lag som aktiv, BIK Karlskoga, föll på annan ort (borta mot Södertälje med 3–4). Med samma siffror vann Karlskrona, när de vände underläge till seger hemma mot Tingsryd.

Serieledande Björklöven gjorde samtidigt det som väntades av dem mot Västervik (bortaseger, 0–2).

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE