Vann efter förlängning

AIK slog HV71 i förlängning.

Avgörandet kom med bara sex sekunder kvar – efter videogranskning.

– Det var skönt att få avgöra på övertid, säger hjälten Josh MacNevin till Canal Plus.

HV71 började matchen bäst och radade upp chanser. Men Viktor Fasth, som i dagens tidning utsågs till elitserien bäste målvakt, svarade för flera bra räddningar och höll AIK kvar i matchen.

HV-pressen fortsatte ända tills Stefan Johansson satte 1–0 till AIK i power play, en bit in på andra perioden. Efter det målet ändrades matchbilden något och AIK tog över matchen mer och mer. Och sex minuter senare drog Stefan Johansson iväg ett nytt skott, där återvändaren Rastislav Pavlikovski tog hand om returen och satte 2–0.

”Skönt att få avgöra”

Men bara en och en halv minut senare gjorde Johan Lindström 2–1, och i den tredje perioden jagade HV en kvittering. Men det dröjde ända till en dryg minut från slutet innan Johan Lindström gjorde sitt andra mål och tog matchen till förlängning.

I förlängningen hade HV ett jätteläge att avgöra, men AIK kunde reda ut den situationen.

Istället kom avgörandet med bara sex sekunder kvar, men det krävdes en lång videogranskning innan Josh MacNevins mål godkändes och AIK kunde inkassera sina två poäng.

– Det var skönt att få avgöra i förlängningen. HV är ett fantastiskt bra lag i en straffläggning, med bra spelare och en bra målvakt. Så dem vill man inte möta i straffar, säger Joch MacNevin.