HV 71 har fått en mardrömsstart på säsongen.

Bröts den trenden nu?

SHL-jumbon tog en livsviktig seger när man besegrade Modo med 5-3 på hemmaplan.

– Jäkligt skönt att vinna, det betyder en hel del, säger HV71:s rutinerade forward Marcus Nilson.

Stefan Johansson och Patrik Carlsson jublar efter säsongens första trepoängare. HV 71 vann med 5-3 mot Modo på hemmais.

HV 71:s säsongsstart med sex raka matcher utan en trepoängare är den sämsta inledningen för jönköpingslaget på femton år.

I ödesmatchen mot Modo vaskade tränaren Ulf Dahlén om i femmorna, bänkade målvaktsstjärnan Gustaf Wesslau och krävde högt tempo från första nedsläpp.

– Vi ska åka skridskor, sen ännu mer skridskor, sa Dahlén i CMore.

Sagt och gjort.

Fick drömstart

Det gav hemmalaget en drömstart och – till sist – en nödvändig 5-3-seger i Kinnarps Arena efter flera dagar av krisrubriker.

Aaron Gagnon styrde tidigt in 1-0, Jason Krog fick öppet mål och skickade in 2-0 och Marcus Nilson utökade till 3-1 i boxplay innan första perioden var över.

När Johan Lindström sedan stötte in 4-1 med skridskon, målet blev godkänt efter videogranskning, såg HV ut att gå ifrån mot en säker seger.

Men Modo svarade och det snabbt.

Avgjorde i öppen kasse

Efter ett självmål av Oscar Fantenberg och en 4-3-reducering av Per-Åge Skröder inför tredje perioden var utgången oviss.

– Vi har häng på det här. Vi krigar oss in i matchen och fortsätter vi så här har vi chans på poäng, säger Skröder i CMore.

Men nej, närmare än så kom inte Modo trots flera chanser mot en storspelande Jonas Gunnarsson i hemmakassen. HV kunde hålla undan och Patrik Carlsson avgjorde bottenmötet med sitt 5-3-mål i öppen kasse med 32 sekunder kvar.

– Jag tycker att vi vann välförtjänt, säger Marcus Nilson till TT.

– Vi kom ut riktigt bra i början av matchen, men vi hade svårt att hålla uppe det spelet i 60 minuter. Trots starten vi fått på säsongen har vi hållit huvudet högt och krigat vidare. Jäkligt skönt att vinna i dag.

”Vi bjuder på för enkla mål”

Modo-tränaren Anders Forsberg var trots allt inte alltför deppig efter förlusten när han intervjuades i CMore.

– Bitvis är det riktigt bra hockey från vår sida men vi bjuder på enkla mål som sätter oss i svåra situationer, säger han.

Både Modo och HV drabbades av tunga besked inför och under matchen. I hemmalaget tvingades backen Mattias Karlsson ut tidigt med en axelskada och Modos nyförvärv Anssi Salmela stoppades från spel.

HV om första trepoängaren

William Karlsson, center: ”Jäkligt skönt, så kan man beskriva det. Ett steg åt rätt håll.”

Elias Fälth, back: ”En lättnad att få det här överstökat. Man vet att trepoängaren ska komma, men ju förr desto bättre.”

Jonas Gunnarsson, målvakt: ”Viktigt. Vi har jobbat på stenhårt, men det har gått tungt på isen. Självklart skönt med tre poäng.”

Stefan Johansson, back: ”Vi behöver den här segern för att få lite medgång. Vi kommer att gå otroligt starka ur det här. Det var precis det här vi behövde.”

Marcus Nilson, forward: ”Vi ska inte dra för stora växlar, det är en match. Men självklart betyder det en hel del. I alla fall just nu känns det skönt.