Islanders-svenskar fortsätter producera

Publicerad 2012-12-10

Persson och Sundström härförare för Bridegport

NEW YORK. Om det blir NHL-hockey framöver är chansen stor att vi får se nya svenska namn i New York Islanders.

John Persson och Johan Sundström har övertygat stort för Long Island-klubbens farmarlag i Bridgeport under lockouten – och prickade bägge två in sina sjunde mål för säsongen i natt.

John Persson och Johan Sundström.

Bridgeport Sound Tigers har varit inne i en längre svacka och kunde innan söndagens AHL-omgång se tillbaka på åtta raka matcher utan seger.

Men i natt slog pendeln i sanning tillbaka i andra riktningen. I en urladdning mot självaste Syracuse Crunch – under större delen av hösten tabelletta i östra konferens – vann de med förkrossande 7-2.

Och som vanligt när det går bra för Bridgeport den här säsongen var blågula duon John Persson och Johan Sundström med och bidrog.

I slutet av första perioden gjorde 20-årige Sundström, fostrad i Frölunda, sitt sjunde mål för säsongen – på assist från Persson, jämnårig jämtlänning som spelade i Mora innan han som junior åkte över för att spela juniorhockey i Nordamerika.

Sedan prickade även Persson in mål nummer sju för säsongen – utan assist.

Nilsson lysande

Islanders-ledningen kommer få svårt att inte testa de båda doldisarna när, och om, det blir NHL-hockey den närmaste månaden.

Även målvakten Anders Nilsson lär få chansen om han fortsätter som mot Syracuse. Han var lysande och tog 37 av 39 skott.

– De kom ut hårt, särskilt i den andra perioden och skapade de också några riktigt bra chanser, säger Nilssons till klubbens hemsida.

– Men jag kände mig bra redan från start och när de började trycka på var jag inne ”i zonen”.

Jacob Markström gjorde det igen – för andra gången på lika många dygn tog han San Antonio till seger mot starka Oklahoma City.

Den här gången tog han 36 av 38 skott – och siffrorna skrevs till slut till 3-2.

Gustafsson fortsätter plocka assist

Med 24 räddningar, några riktigt svettiga, på 26 skott far Niklas Svedberg tillika ett av huvudskälen till att Providence Bruins lyckades slå Adirondack med 3-2.

Backen Erik Gustafsson hade i vanlig ordning assist på ett av Adirondack-målen; han är nu uppe i sammanlagt elva stycken och är en av lagets bästa poängplockare.

Krüger tröstmålade

Joakim Andersson gjorde sitt sjätte mål i Grand Rapids segermatch, 4-2, över Rockford Icehogs.

Han visade också, ännu en gång, att han har humör genom att dra på sig tio minuter för osportsligt uppträdande i matchens slutskede.

Marcus Krüger svarade för att av Rockfords tröstmål och har därmed åtta fullträffar på kontot, vilket gör honom till bäste svenske sniper i ligan vid sidan av Jacob Josefson och Gustav Nyquist.

Johan Larsson noterades för en assist i Houstons till synes onödiga 1-2-förlust mot jumbon Peoria.