Juniorkronorna vann stort i VM-genrepet

Publicerad 2011-12-21

AIK-löfte gjorde två mål

Juniorkronorna inledde tveksamt mot Danmark i landskampen inför JVM i Kanada, men kunde ändå vinna enkelt med 8–0.

Forwarden Joakim Nordström, AIK, gjorde två mål.

Joakim Nordström, AIK, satte två kassar mot Danmark.

Trots storsegern var det ett självkritiskt landslag.

– Det var bra med en vinst. Men det märktes att vi inte spelat match på ett tag och det märktes också att vi inte spelat på liten rink på ett tag. Vi behöver en match till", säger assisterande coachen Robert Ohlsson enligt ett pressmeddelande.

Tvåmålsskytten Joakim Nordström, som även är assisterande lagkapten, såg dock ljusglimtar i det svenska spelet.

Larsson vilade

Även om det defensiva spelet inte fungerade fullt ut – målvakten Anton Forsberg tvingades till 23 räddningar – så skapade laget många målchanser, och förutom några onödiga utvisningar på slutet hade de full kontroll på matchen.

– De första tio minuterna i första perioden gick det inte riktigt bra för oss. De sista tio minuterna ökade vi tempot och spelade bättre hockey. Sedan blev det bättre och bättre ju längre matchen led. Vi släppte till en del lägen mot oss, men då var Anton säker i målet och stoppade deras framstötar, säger Joakim Nordström.

Johan Larsson, brynäsaren som är lagkapten i JVM, vilade i natt.

Matchen spelade i Olds, Kanada, och unior-VM spelas i Edmonton och Calgary, Kanada, under tiden den 26 december 2011-5 januari 2012.

Sverige inleder mot Lettland annadag jul klockan 23.30, svensk tid.