Trojas senaste insatser i Hockeyallsvenskan: 2–3, 2–3, 3–2 och 2–3.

Hur det gick borta mot AIK i dag?

Om jag säger att AIK hittade nätet tre gånger så kanske ni kan ana...

Ja, är man lagd åt sifferhållet är det inte lätt att bortse från tydligheten i bottenlaget Trojas senaste fem matcher i serien.

Dagens bortamöte med AIK var precis som mycket av den senaste tidens matcher för Ljungby-laget, man är med i matcherna men räcker inte till för att få med sig poängen.

Och sett till matchbilden var det klart rättvist att AIK hemmavann. Man tog ledningen genom Kalle Jellvert i första periodens slutskede. När sedan Johan Andersson kvitterat så återtog man kommandot genom Jesper Frödén.

AIK-mangligen fortsatte

Troja fick med sig en kvittering med blott tre sekunder kvar av mellanakten men när i sista perioden fortsatte AIK-manglingen (skotten slutade på 41–18 för hemmalaget).

12,42 in i slutperioden kom också utdelningen. Kalle Jellvert gjorde sitt andra mål när han tryckte in en retur på ett Max Lindholm-skott.

AIK:s tre poäng tar dem upp på sjunde plats medan Troja fortsatt bara har Karlskoga bakom sig i tabellen.

Även i andra matchen för kvällen, Timrå-Björklöven, slutade det med 3–2-seger för hemmalaget. Segerskytt i en svängig match var Anton Wedin.