Utbrottet efter bytet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-16

SSK-målvakten utbytt efter att ha släppt in fem mål mot AIK

Södertälje-målvakten Pontus Sjögren fick chansen från start mot mot AIK efter att Riku Helenius åkt fast för rattfylleri i förra veckan.

Men det började tungt för Sjögren och när han släppt in sitt femte mål halvvägs in på den andra perioden blev han utbytt.

Något han inte uppskattade.

Södertäljes finska målvakt Riku Helenius åkte i förra veckan fast för rattfylleri och det ryktades att han skulle få sparken.

I helgen kom dock Södertälje med beskedet att ge en ångerfull Helenius sitt fulla stöd och han var tillbaka i träning som vanligt.

Släppte in första efter fem minuter

På tisdagskvällen fick han dock börja i båset och Pontus Sjögren fick börja med att vakta buren.

Det gick inte så bra.

Efter 5.25 släppte han sitt första mål. Christian Sandberg tryckte in pucken som Richard Gynge kämpat in framför mål.

Slog mot plexit

12.36 in på den andra perioden hade Sjögren släppt in fem mål när Sandberg återigen nätade och satte 5–1 till AIK.

Då blev Sjögren utbytt. En besviken målvakt åkte av isen och slog klubban hårt mot plexiglaset.

Sjögren ersattes av Helenius som spikade igen resten av matchen. Men Södertälje kunde inte jobba ikapp underläget och förlorade med 5–2. SSK:s sjätte raka förlust.

– Det här var ingen höjdare. Det är för få som tävlar, som är här mentalt. Det är inte tillräckligt bra, säger SSK-tränaren Peter Popovic till Canal Plus.