Matchfakta 11/12

Oskarshamn–Sundsvall 6–2 (2–0, 1–1, 3–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-11

Seger mot Sundsvall (6–2) och Oskarshamn passerar Bofors och klättrar upp på den sjunde och sista play off-platsen.

Daniel Åhsberg öppnade målskyttet i spel fem mot fyra efter elva minuters spel.

Två minuter före pausvilan satte Andreas Jungbeck utökningen till 2–0. Även det målet tillkom i power play.

IKO var det bättre laget i den första perioden och ledningen var rättvis.

Sundsvall hade ett bra tillfälle att reducera när Tom Linder satt utvisad, men i stället var det hemmalaget som

gjorde mål i box play. Daniel Åhsberg stod för framspelningen och Eetu Qvist för fullträffen. Innan perioden var över hade gästerna i alla fall fått in en reduceringspuck i power play genom Stefan Andersson.

Tidigt i tredje perioden dödade IKO matchen. I spel fem mot tre och fem mot fyra slog hemmalaget till två gånger inom loppet om 40 sekunder. Ola Svanberg rakade in 4–1 och Andreas Jungbeck 5–1.

Sundsvall reducerade en gång, men matchen var redan körd och i slutsekunderna slog Andreas Lundin in matchens sista puck, 6–2.

Första perioden: 1–0 (11.01) Daniel Åhsberg (Ola Svanberg, Robin Gartner) spel fem mot fyra, 2–0 (18.38) Andreas Jungbeck (Fredric Jaensson, Alexander Bergström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (8.23) Eetu Qvist (Daniel Åhsberg, Mattias Nilsson) spel fyra mot fem, 3–1 (12.07) Stefan Andersson (Alexander Larsson, John Lind) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (2.20) Ola Svanberg (Tom Linder, Eetu Qvist) spel fem mot tre, 5–1 (3.00) Andreas Jungbeck (Fredric Jaensson, Alexander Johansson) spel fem mot fyra, 5–2 (8.26) Niklas Zetterström (Alexander Larsson, Eric Moe) spel fem mot fyra, 6–2 (19.49) Andreas Lundin (Alexander Johansson) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 28–21 (14–6, 7–5, 7–10).

Utv, Oskarshamn: 11x2. Sundsvall: 10x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 1752.