Matchfakta 16/11

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-16

Växjö – Huddinge 3 – 2 efter förl. (1–2, 1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.33) Fredrik Börjesson (Fredric Andersson), 1–1 (7.27) Sebastian Lauritzen (Aki Heino, Marcus Weinstock) spel fem mot tre, 1–2 (10.49) Fredrik Börjesson (Roger Jönsson, Fredric Andersson).

Andra perioden: 2–2 (6.13) Steffen Thoresen (Christoffer Persson, Erik Lindhagen).

Fjärde perioden: 3–2 (0.29) Kevin Marsh (Niklas Andersson, Peter Ström).

Skott: 33–21 (16–9, 10–3, 6–9, 1–0).

Utv, Växjö: 5x2. Huddinge: 7x2, 2x10.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 2391.

Matchfakta: Huddinge har börjat plocka poäng.

I onsdags spöade man Västerås.

ikväll var det dags för en ny poäng i den tuffa bortamatchen mot Växjö.

Men det var hemmalaget som knep bonuspoängen efter förlängning.

Växjö skapade snabbt ett par vassa lägen i den första perioden, men Huddinge stod emot och avvärjde farligheterna.

Laget var effektivt framåt och tog ledningen genom Fredrik Börjesson efter 3.33.

Sebastian Lauritzen kvitterade i spel fem mot tre, men det var gästerna som klev till pausvila med en ledning.

Fredrik Börjesson slog till igen och Huddinge hade goda förutsättningar inför fortsättningen.

Trots ledningen vände Lakers på tillställningen.

Steffen Thoresen kvitterade i den tredje perioden och i förlängningen blev Kevin Marsh matchhjälte när han slog in en backhand efter bara 29 sekunder.

Växjö upp på femteplats.

Nyköping – Hammarby 6–3 (2–0, 0–2, 4–1)

Första perioden: 1–0 (5.13) Niklas Fogström (Jissi Heikkinen) spel fem mot tre, 2–0 (6.19) Knut-Henrik Spets (Johan Åhnelöf, Niklas Olausson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (14.20) Dmitrij Naumov (Richard Gustafsson, Robin Jalkerud), 2–2 (17.09) Richard Gustafsson (Dmitrij Naumov).

Tredje perioden: 3–2 (7.41) Jörgen Rickmo (Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 4–2 (11.51) Niklas Fogström (Jens Jakobs, Fredrik Håkansson) spel fem mot fyra, 5–2 (14.01) Jimmie Kraft (Jens Jakobs) spel fem mot fyra, 5–3 (19.22) Petter Lindberg (Richard Gustafsson) spel fem mot fyra, 6–3 (59.57) Jörgen Rickmo (jimmie Kraft).

Skott: 37–25 (14–9, 12–8, 11–8).

Utv, Nyköping: 4x2. Hammarby: 9x2, 1x10, 1 Matchstraff.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 1097.

Matchfakta: Det är inte kul att vara Hammarbyare för tillfället. Åtminstone inte om hockey ligger en varmt om hjärtat.

Jumbon får allt längre glapp upp till säker mark och vid sidan om isen råder det oroligheter kring den ekonomiska situationen.

En seger på 17 matcher kan inte heller vara något som får spelarna extra motiverade.

Nästjumbon Nyköping såg till att det blev säsongens 18:e förlust för Bajen och nu ahr Nyköping hela 13 poäng ner till jumbon.

Nyköping tryckte dit två puckar i den första perioden.

1–0 (5.13) i spel fem mot tre av Niklas Fogström.

2–0 (6.19) rakade Knut-henrik Spets in i spel fem mot fyra.

Trots förutsättningarna gav inte Hammarby upp, utan man kom igen som ett lag och gjorde två kvicka mål i mittperioden.

Kvitteringen slog Richard Gustafsson in då matchuret stod på 17.09.

Hemmalaget var ändå starkare och matchen avgjordes i power play.

Jöfgen Rickmo slog in 3–2 i spel fem mot fyra åtta minuter in på slutperioden.

Niklas Fogström utökade till 4–2 efter 11.51. Även det målet tillkom i spel fem mot fyra.

Ledningen var ohotad och Nyköping vann till slut med 6–3.

Sundsvall – Rögle 2–3 efter förl. (0–0, 2–0, 0–2, 0–1)

Andra perioden: 1–0 (14.59) Alexander Sundqvist (Mikael Romö), 2–0 (16.05) Thomas Larsson (Jörgen Nordlöf, Alexander Larsson).

Tredje perioden: 2–1 (1.18) Christofer Löfberg, 2–2 Stefan Erkgärds (Brett Harkins).

Fjärde perioden: 2–3 (1.03) Andrée Persson (Kenny Jönsson, Jakob Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 29–35 (10–7, 9–15, 10–12, 0–1).

Utv, Sundsvall: 7x2, 2x10. Rögle: 5x2, 1x5, 1 Matchstraff.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 932.

Matchfakta: Rögle åkte på en riktig mina i förra omgången när laget föll mot Borås på hemmais.

Ikväll var det som upplagt för revansch i bortamötet med Sundsvall.

Hemmalaget Sundsvall, fyra från slutet, och i behov av poäng, spelade liksom Rögle inget vidare i den första perioden som slutade mållöst. Bästa målchansen hade Rögles Richard Demén-Willaume som inte lyckades överlista Sundsvall-målvakten Joakim Lundström vid ett friläge.

I den andra perioden hade Rögle först bra tryck men puckarna ville inte trilla in.

I stället slog Sundsvall till.

Alexander Sundqvist gjorde 1–0 efter 14.50 och bara minuter senare utökade Thomas Larsson till 2–0.

Rögle var skärrat och började bli frustrerade. De var även allmänt bleka och var inte alls det vinnarlag man är van att se.

Dock fick skåningarna kontakt när Cristofer Löfberg reducerade – det var också början på vändningen och ett spelmässigt bättre bortalag.

Efter 9.25 kvitterade Stefan Erkgärds.

Matchen gick till förlängning där Andrée Persson avgjorde efter en minut.

Leksand – Oskarshamn 5–0 (2–0, 3–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (17.20) Robert Petrovicky (Gabriel Karlsson), 2–0 (18.32) Jesper Ollas (Johan Hägglund, Johan Eneqvist).

Andra perioden: 3–0 (2.28) Mikael Karlberg (Robert Petrovicky), 4–0 (5.59) Gabriel Karlsson (Jens Bergenström, Jonas Elofsson), 5–0 (14.03) Jan Huokko (Mikael Karlberg, Gabriel Karlsson).

Skott: 48–12 (18–7, 19–5, 11–0).

Utv, Leksand: 8x2, 1x5, 1 Matchstraff. Oskarshamn: 9x2, 1x5, 1 Matchstraff.

Domare: Domaren Ulf Rådbjer, Tumba.

Publik: 5119.