Jaromir Jagr bakom Tjeckiens vändning

Uppdaterad 2015-05-11 | Publicerad 2015-05-10

Tyskland tog ledningen två gånger mot Tjeckien.

Då klev hemmanationens ikon Jaromir Jagr fram och fixade festen med en läcker assist och det avslutande 4-2-målet.

Ishockey-VM

Det är ingen tvekan vem som är den största stjärnan i Prag de här veckorna. Publiken blir fullkomligt galen så fort nummer 68, Jaromir Jagr, kliver ut på isen.

Och 43-åringen gör ingen besviken.

”Magnifik”

Mot Tyskland hamnade hemmanationerna i underläge med både 0-1 och 1-2 innan Jagr vaknade till. För efter att Petr Koukal kvitterat i början av andra perioden så slog Jaromir Jagr en perfekt passning till Jakub Voracek som satte 3-2.

– Den är magnifik, kvällens prestation, säger Sanny Lindström i TV 4.

Tyskland försökte jaga en kvittering men Tjeckien var laget som skapade mest även i tredje perioden. Och med 4,02 kvar av matchen kom Jagr loss efter en tekning och kunde trycka in 4-2.

I den andra gruppen tog USA en programenlig 3-1-seger mot Slovenien. Det var mycket tack vara lagets skyttekung Brock Nelson som gjorde dubbla kassar i dag och nu delar skytteligaledningen med Filip Forsberg.

Det innebär att USA går mot gruppseger, förutsatt att de kan vinna mot Slovakien i avslutningsmatchen.