Fjärde nollan på sju matcher

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-23

Ed Belfour övertygar i Leksand

Fjärde nollan på sju matcher.

Leksands målvakt Ed Belfour kan mycket väl bli tidernas bästa målvakt i klubben, sett till räddningsprocenten.

Det finns inga direkta tendenser som talar om nedsatt förmåga.

I kväll svarade ”Örnen för 16 räddningar när Björklöven besegrades med 4–0.

Leksand är överlägsna serieledare och har efter 20 omgångar fortfarande bara förlorat en match (Malmö borta).

Mot Björklöven spelade man hem lagets 13:e raka seger.

Imponerande, övertygande och ett bevis på att Dalalaget åtminstone är bland de 14 bästa i Sverige.

Den första perioden slutade 1–0. Dansken Daniel Nielsen rakade in 1–0 på pass av Mikael Karlberg efter 10.01. I mittperioden var det dags för en annan dansk, Morten Green, att slå in utökningen. Green svarade även för lagets 3–0 när matchuret stod på 17.09. Ett riktigt snyggt mål när forwarden drog till med ett snärtande handledsskott som letade sig in i Björklöven-målvakten Tobias Lundströms högra kryss.

I tredje perioden svarade seriens poängkung Jens Bergenström för sin 30:e poäng (15+15) när han petade in pucken till 4–0 i spel fem mot tre. Det var matchens sista mål.

Dalkarlarna imponerar och vinner de flesta matcher övertygande, även om segern mot Almtuna senast satt långt inne.