Matchfakta 30/11

Leksand–Malmö 5–5 (2–3, 1–0, 2–2, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-30

Första perioden: 1–0 (2.08) Jan Huokko (Mikael Karlberg, Robert Petrovicky) spel fem mot fyra, 2–0 (4.01) Markus Persson (Mikael Karlberg) , 2–1 (9.27) Fredrik Eriksson (Mikael Wahlberg, Jan Öberg), 2–2 (10.16) Mikael Wahlberg (Fredrik Eriksson, Jan Öberg), 2–3 (11.29) Mikko Eloranta (Ville Nieminen).

Andra perioden: 3–3 (1.05) Morten Green.

Tredje perioden: 3–4 (2.05) Tomas Wallgren (Marcus Paulsson), 4–4 (4.19) Juha Lind (Mikael Karlberg) spel fem mot fyra, 4–5 (5.17) Mikael Wahlberg (Fredrik Eriksson) spel fyra mot fem, 5–5 (8.20) Mikael Karlberg (Robert Petrovicky) spel fyra mot fem.

Skott: 34–26 (8–5, 12–8, 9–11, 5–2).

Utv, Leksand: 8x2. Malmö: 17x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 7650.

Bofors–Rögle 1–4 (0–3, 0–0, 1–1)

Rögle hade några lyckominuter i den första perioden och gick upp till en 3–0-ledning mot hemmalaget Bofors.

Mikael Gath visade vägen efter 11.44 i spel fem mot tre – och när Johannes Salmonsson slog in 3–0 stod klockan på 16.31.

Trots att skotten slutade 6–6 var det med en klar ledning serietrean gick ut till pausvilan med.

– Under första tio minuterna tycker jag att vi spelade helt okej. Efter Rögles första mål kändes det som att vi blev lamslagna. Det rann sedan in ytterligare två mål på kort tid där vårt agerande borde varit betydligt bättre, säger Bofors tränare Sam Hallam till nwt.se.

Bofors reducerade. Men det var redan för sent. Johan Motin slog in 1–3 i spel fem mot fyra efter 10.39 i den tredje perioden.

När hemmalaget plockade ut målvakten Micael Andersson passade Mikael Gath på att slå in sin andra puck för kvällen.

Första perioden: 0–1 (11.44) Mikael Gath (Kenny Jönsson, Andrée Persson) spel fem mot tre, 0–2 (14.50) Linus Persson (Richard Demén-Willaume), 0–3 (16.31) Johannes Salmonsson (Tommy Enström, Niklas Öhman).

Tredje perioden: 1–3 (10.39) Johan Motin (Mattias Karlsson, Martin Johansson) spel fem mot fyra, 1–4 (18.23) Mikael Gath mål i tom kasse.

Skott: 22–22 (6–6, 7–11, 9–5).

Utv, Bofors: 8x2. Rögle: 5x2.

Domare: Yosef El-Natour, Stockholm.

Publik: 1356.

Almtuna–Björklöven 4–1 (1–0, 3–1, 0–0)

Almtuna höll nollan senast och plockade hem en viktig trepoängare.

Nye tränaren Leif Boork, har bortsett från första matchen, lyckats styra upp defensiven

i Uppsala-laget, som nu är på väg upp ur dvalan och samtidigt på väg att lämna botten av tabellen.

I den första perioden rakade Christoffer From-Björk in ledningsmålet och AIS hade en

1–0-ledning med sig till pausvilan.

I mittperioden utökade Markus Eriksson ledningen till 2–0 efter ett skott i krysset. Bara några minuter senare var det dags igen. 3–0 och Almtuna hade ett rejält grepp om tabellfemman Björklöven.

Trots att Fredrik Davidsson reducerade stod det 4–1 inför tredje perioden och gästerna hade en brant uppförsbacke att bestiga.

Gästerna verkade uppgivna i den tredje perioden och det blev inga fler mål.

AIS verkar äntligen ha hittat formen.

Första perioden: 1–0 (12.23) Christoffer From-Björk (Sebastian Eriksson, David Rautio) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (7.58) Magnus Eriksson (Jonathan Persson, Marcus Ragnarsson), 3–0 (11.08) Johan Berggren (Rickard Rollin-Karlsson, Victor Rollin-Carlsson), 3–1 (11.37) Fredrik Davidsson (Urban Omark, Jon Palmebjörk), 4–1 (18.16) Johan Jonsson (Alexander Ribbenstrand, Viktor Kratz).

Skott: 21–21 (6–9, 12–8, 3–4).

Utv, Almtuna: 7x2. Björklöven: 7x2.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 811.

Oskarshamn–Nyköping 2–4 (1–1, 1–1, 0–2)

Nästjumbon Nyköping kämpar för att lämna bottenträsket. Och det är tight och jämnt där nere.

Fortsätter laget spela som de gör för tillfället lär det inte bli kvalspel framåt vårkanten.

I bortamötet med play off-placerade Oskarshamn gjorde man ytterligare en fin insats.

Den första perioden slutade 1–1 efter mål av hemmalaget Alexander Bergström och Nyköpings Knut-Henrik Spets.

Tidigt i mittperioden tog Nyköping ledningen genom Fredrik Håkansson, efter förarbete av bland andra Jussi Heikkinen.

Hemmalaget tog ut målvakten Markus Svensson i matchens slutminuter, men det var Johan Åhnelöf som satte spiken i kistan, 2–4, i öppen bur efter 19.38.

Sundsvall klättrar till en tiondeplats.

Första perioden: 1–0 (6.28) Alexander Bergström (Ola Svanberg, Jimmie Svensson), 1–1 (16.24) Knut-Henrik Spets (Johan Åhnelöf, Timo Seikkula).

Andra perioden: 1–2 (1.28) Fredrik Håkansson (Jussi Heikkinen), 2–2 (19.49) Alexander Johansson (Andreas Jungbeck, Mattias Nilsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (3.43) Knut-Henrik Spets (Timo Seikkula, Niklas Olausson), 2–4 (19.38) Jussi Heikkinen (Niklas Olausson) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 33–26 (12–11, 12–10, 9–5).

Utv, Oskarshamn: 5x2. Nyköping: 6x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 1886.

Sundsvall–Västerås 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Serietolvan Sundsvall ordnade en trepoängare mot tabellfyran Västerås.

Hemmamålvakten Joakim Lundström spelade mycket stabilt och stoppade tio skott i den första perioden som slutade 1–0.

Stefan Andersson rakade in ledningen efter 5.56.

I slutet av perioden hade Sundsvall två gånger om möjligheten att utöka ledningen i spel fem mot fyra.

I stället kom 2–0 i inledningen av mittperioden. Jonas Floberg slog till efter förarbete av Erik Andersson.

När halva matchen var spelad lyckades gästerna överlista hemma-keepern. Och det inte allt för otippat målmaskinen Stefan Hellkvist som svarade för reduceringen.

Västerås kom sedan inte närmare.

Niklas Johansson rakade in 3-1 i början av tredje perioden. Det visade sig bli matchens sista mål.

Starkt av Sundsvall.

Första perioden: 1–0 (5.56) Stefan Andersson (Alexander Larsson, Mikael Romö).

Andra perioden: 2–0 (5.41) Jonas Floberg (Erik Andersson), 2–1 (12.23) Stefan Hellkvist (Andreas Nordfeldt, Kalle Olsson).

Tredje perioden: 3–1 (2.39) Niklas Johansson (Jörgen Nordlöf, Mikael Brancalion).

Skott: 30–26 (12–10, 12–9, 6–7).

Utv, Sundsvall: 7x2. Västerås: 7x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 453.

Nybro–Huddinge 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Huddinge har klättrat raskt i tabellen men i kväll blev det tvärstopp mot Nybro.

Hemmalaget slog in 1–0 redan efter 46 sekunder och den ledningen höll sig perioden ut.

I början av tredje perioden gick Nybro upp till en 3–0-ledning på bara några minuter.

David Algulin tryckte dit pucken i nätmaskorna efter 2.17 och när Fredrik Strid stod för 3–0 bakom Huddinge-målvakten Pontus Sjögren, stod matchklockan på 5.30.

Tungt för Huddinge som trots 19 skott mot mål inför tredje perioden, inte fick hål på storspelande Nybro-målvakten Henrik Tojkander.

I den tredje perioden var chanserna jämnt fördelade, men hemmalagets målvakt hade bestämt sig för att hålla nollan.

Michael Irani gjorde dessutom 4–0 i spel fem mot fyra i början av tredje perioden.

Första perioden: 1–0 (0.46) Mike Ericson (Andreas Holfelt, Marcus Olsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (2.17) David Algulin, 3–0 (5.30) Fredrik Strid (Michael Irani).

Tredje perioden: 4–0 (6.21) Michael Irani (Andreas Elofsson, Andreas Dahlberg) spel fem mot fyra.

Skott: 29–26 (10–7, 11–12, 8–7).

Utv, Nybro: 4x2, 2x5, 2 matchstraff. Huddinge: 6x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.