En förlust i ödesmatchen mot Frölunda gör att de nu är under strecket.

Bottendramat i elitserien blir allt mer dramatisk.

I Göteborg möttes i kväll två av de fem lagen som är inbladade i rysaren. Frölunda, som låg sist i serien, tog emot Modo, som hade den sista slutspelsplatsen.

Det blev en rysare som helt och hållet motsvarade den totala rysaren som bottenstriden är.

Koivisto inledde målskyttet

Frölunda var från början det klart bättre laget, och tog rättvist ledningen genom Toni Koivisto efter drygt åtta minuter, en ledning som utökades till 3–0 i den andra perioden.

2–0-målet kom till på ett dråpligt sätt, och kan visa sig bli väldigt avgörande för lagets säsong.

47 sekunder in i perioden sköt Tomi Kallio ett skott som målvakten Tuomas Tarkki räddade. Men returen som Tarkki släppte gick i axeln på backen Mattias Timander, och studsade sedan in bakom Tarkki, och innebar därmed 2–0.

Modo under strecken

Modo gjorde i den tredje perioden upp till 2–3, men kom inte närmare än så, vilket gjorde att Timanders självmål fick ödesdigra konsekvenser.

Modo tappade därmed sin slutspelsplats.

– Vi tar med oss tredje perioden, säger Modos tränare Challe Berglund till Canal Plus.

Frölunda är nu näst sist i serien, men har nu bara två poäng upp till strecket.

– Vi vinner matchen, det är det som är det viktigaste, säger 3–0-skytten Robin Lindqvist.

– Vi gör två jättebra perioder, framför allt försvarsmässigt, säger tränaren Kent Johansson till Canal Plus.