Linus Videll hade show när SSK tog ny seger

Uppdaterad 2023-02-02 | Publicerad 2023-02-01

Linus Videll var stekhet när SSK slog tabelljumbon Västervik med 4–2.

37-åringen blev tvåmålsskytt i matchen och har nu gjort poäng i de tolv senaste matcherna.

37-årige Videll var på spelhumör när han ledde SSK upp på tredjeplats i Hockeyallsvenskan.

Videll stod själv för två mål i matchen, båda inprickade i den andra perioden.

Först visade han prov på fotbollstakter när han styrde in pucken med insidan av skridskon. Målet granskades men domarna fann inget som var regelvidrigt och det var 1–1 på måltavlan.

Några minuter senare var det dags igen.

Den här gången genom ett rappt handledsskott. En märklig studs tvingade domarna till en ny målgranskning, men på reprisbilderna syntes det tydligt att pucken var över mållinjen.

Videll har nu gjort poäng i tolv raka matcher. Totalt har han gjort 21 mål under säsongen.

Tog sjätte raka segern

Västervik utjämnade till 2–2 innan periodvilan i powerplay, men i den tredje perioden visade Södertälje tyngd.

Halvägs in i perioden kom det avgörande målet när Christopher Liljewall tryckte in 3–2 för hemmalaget efter en tilltrasslad situation framför Västervik-kassen.

Med knappt två minuter kvar satte Emil Alba spiken i kistan, fram till slutresultatet 4–2.

Södertäljes sjätte raka seger var därmed ett faktum och man är nu ny trea i den allsvenska tabellen.