Rangers avgjorde mot Buffalo – med 0.7 sekunder kvar

Publicerad 2021-11-22

NEW YORK. Först slog han en briljant passning så backen Ryan Lindgren kunde avgöra New York Rangers hemmamatch mot Buffalo 0.7 sekunder innan full tid.

Sedan såg det helt otippat ut som att Mika Zibanejad blev utskälld av sin coach.

– Mika skrek på domarna och jag tyckte han kunde lämna dem i fred när vi ändå vunnit, förklarar Gerard Gallant efter 5-4-segern.

Söndagsföreställningen i Madison Square Garden mellan New York Rangers och Buffalo Sabres var långa stunder en renodlad vilda västern-föreställning, som bland annat inkluderade fyra mål inom loppet av en dryg minut i andra perioden – och den slutade stilenligt i stor dramatik.

Mindre än en sekund återstod när Mika Zibanejad efter en närkamp i kortplanket fick pucken och kvick som blixten spelade vidare till backen Ryan Lindgren, så han kunde smälla in 5-4.

Ögonblicket senare utbröt vild glädje både på isen och läktarna, men när Zibanejad återvände till båset efter slutsignalen såg det på tv-bilderna förbluffande nog ut som han fick sig en skapa ovett av Gerard Gallant.

Det hade tydligen med missnöje med domarinsatsen att göra.

– Han skrek på domarna och jag tyckte han kunde lämna dem ifred, förklarar coachen.

För Sabres var förlusten naturligtvis säsongens bittraste och vare sig Rasmus Asplund eller Rasmus Dahlin fann gissningsvis någon tröst i att de gjorde mål. Dahlin hade också en assist, precis som Victor Olofsson.

Ryan Lindgren kramas om efter sena avgörandet.