Karlskrona vann dramat – är bara en match från SHL

Avgjordes – med självmål

Maratonmatch och jättedrama – som avgjordes med ett självmål av Västerås.

Succélaget Karlskrona är nu bara en enda match från SHL.

– Det är en dröm. Otroligt. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Karlskronas Joel Kellman till Viasat Hockey.

Den hockeyallsvenska finalen mellan Västerås och Karlskrona är en riktig nagelbitare.

Västerås vann en het första match, KHK en intensiv andra. Och i tredje blev det ännu mer spänning

Efter 3–3 vid full tid gick det till förlängning. Den pågick länge – och avgjordes på ett snöpligt sätt för hemmalaget.

Karlskrona hade powerplay och efter totalt 90 minuters spel skickade Joel Kellman in pucken på mål. Den var på väg utanför, men styrdes på Robin Jacobssons skridsko och in i nät.

Vilt jubel utbrast i bortalägret.

– Jag är så trött så jag inte vet vad jag ska säga. Men det är jävligt skönt att ta segern och kunna avgöra på hemmaplan. Det är en härlig känsla, säger Joel Kellman till Viasat Hockey.

"Var så trötta"

Det var han som blev stor hjälte – 4–3-målet var hans tredje i matchen

Västerås inledde vasst och var uppe i 2–0-ledning innan Karlskrona påbörjade upphämtningen.

Joel Kellman reducerade i början av andra och kvitterade sedan när halva matchen var spelad.

Elva sekunder in i tredje tryckte Niklas Lihagen in 3–2 och Karlskrona såg ut att få stor fördel inför tisdagens fight.

Men bara två minuter innan full tid kvitterade Robin Jacobsson med ett skott som gick via målvakten Patrick Galbraith.

Sedan drog maratonförlängningen igång. Och den varade alltså i en halvtimme.

– Vi var så trötta och försökte bara vara så disciplinerade som vi kan vara med att chippa ut puckarna. Sedan har vi lite flyt kanske när sista pucken studsar på backen, säger Joel Kellman.