Växjö fightade ner Redhawks

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-22

Har nu chans på en direktplats till kvalserien

Växjö visade klass och styrka när Malmö förnedrades med tennissiffror.

Hemmalaget punkterade matchen redan efter en spelad period och nu ångar man på mot en direktplats till kvalserien.

Nästan allt gick in bakom Malmös målvakt Markus Svensson i den första perioden.

Växjös Josh MacNevin var en av lagets hetaste spelare. Direkt efter nedsläpp, bara 25 sekunder in i matchen, slog han in ledningspucken i nät – och drygt två minuter senare utökade han siffrorna till 2–0.

Trots att gästerna reducerade var det Växjö som drog ifrån totalt i målprotokollet och skåningarna kunde inte göra annat än att se på när puckarna trillade in i nätmaskorna.

Robert Rosén ville inte vara sämre än sin anfallskollega utan svarade även han för två fullträffar. Den senaste när matchuret stod på 12.56.

Efter 5–1 i baken under den första perioden bytte Malmö målvakt och Johan Svensson fick förtroendet.

Men det här var Växjös afton och segern var totalt ohotad.

Det enda positiva för Malmös del var att man vann en avslagen tredje period med det enda målet.

Malmös form är anmärkningsvärd.

Efter en lång segersvit föll skåningarna först mot Borås borta med 5–0 innan laget blev utklassat på hemmais med 6–2 mot Bofors.

Nederlagen följdes upp mot en stabil seger mot Leksand senast. Och ikväll rasade allt samman igen.

Växjöavancerar till en tredjeplats och Malmö får fortsätta sin jakt på en kvalserieplats även om det blir via play off-spel.