Matchfakta 14/9

Rögle–Nyköping 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14

I fjol dominerade Rögle stora delar av säsongen och radade upp segrar.

Mot slutet av serien åkte Ängelholmslaget på en lindrig - men tillräcklig formsvacka - för att tappa ledningen i tabellen. Drömmen om elitseriespel gick i kras.

I år har laget 14 nya spelare och en ny tränarduo.

Målet är återigen givet: kvalseriespel.

I kväll premiärspelade Rögle mot fjolårets seriesjua Nyköping.

Hemmalaget hade ett klart överläge i den första perioden. Och ledningsmålet kom tidigt genom Chrtistofer Löfberg i spel fem mot tre.

I mittperioden utökade David Laudius på till 2-0 och Nyköping hade en brant uppförsbacke inför sista perioden.

Men utdelningen kom till slut - om dock för sent.

Klockan stod på 17.19 av slutperioden när Jens Jakobs fick in reduceringspucken till 2-1.

Innan slutsignalen hade Peter Lorentzen dessutom hunnit slå in 3-1.

Rögle stod som vinnare - och det var välförtjänt.

Första perioden: 1–0 (4.13) Christofer Löfberg (Kenny Jönsson, Mikael Gath) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–0 (11.08) David Laudius (Martin Johansson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (17.19) Jens Jakobs (Mattias Gudmundsson), 3–1 (18.41) Peter Lorentzen.

Skott: 34–26 (11–4, 13–8, 10–14).

Utv, Rögle: 6x2. Nyköping: 11x2.

Domare: Alexander Vikström, Umeå.

Publik: 2922.

Björklöven–Borås 6–3 (2–0, 1–2, 3–1)

Nykomlingen Borås är på förhand totalt avsågat.

Men motståndarna bör se upp. Laget har värvat smart och haräven en bra och meriterad tränare i Gunnar Persson.

- Jag tror absolut på Borås. De har ett bra lag, är med för att vinna och kommer ta mycket poäng, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till sportbladet.se

Och visst hade Fagervall rätt.

Borås var med i matchen trots ett tvåmålsunderläge efter den första perioden.

I mittperioden inledde gästerna effektivt och Mikael Hultqvist stänkte in reduceringen till 2-1 redan efter 48

sekunder.

Modobekante Magnus Gästrin utökade sedermera ledningen till 3-1 efter halva matchen. Även om den kräsna hemmapubliken ville se en stabil seger i premiären - fick man inse faktum - Borås är att räkna med i år.

Alexander Täng reducerade till 3-2 i spel fem mot fyra efter 12.39 i den andra perioden.

- Andra perioden var jämn. Borås var bättre än oss och var nära att gå ifatt. Men jag tycker ändå resultatet var rättvist, säger Joakim Fagervall.

Björklöven drog längsta ståret

Trots att gästerna var med i matchen räckte det inte.

Björklövens Mattias Hellström rakade in pucken (4-2) som många trodde skulle vara matchavgörande - tidigt i

slutperioden.

Borås vägrade ge upp och före detta Frölundaspelaren Jens Karlsson reducerade till 4-3 med tio minuter kvar.

I slutminuterna drog Löven längsta strået. Med två fullträffar inom loppet om en minut såg Nicklas Johansson

och Daniel Olofsson till att kamma hem en trepoängare för Umeålaget.

- Jag är nöjd att vi vinner. Vi har mycket kvar att ge spelmässigt men det här var en typiskt premiär match och

jag är glad över segern, säger Joakim Fagervall.

Första perioden: 1–0 (7.14) Fredrik Davidsson (Mattias Hellström, Johan Bergmark) spel fem mot fyra, 2–0 (19.01) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin, Niklas Strandberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (0.48) Mikael Hultqvist (Anders Eriksson), 3–1 (10.19) Magnus Gästrin (Christopher Thörn, Daniel Olofsson), 3–2 (12.39) Alexander Täng (Jimmy Lund, Mikael Hultqvist) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (1.32) Mattias Hellström (Patrik Nevalainen) spel fem mot fyra, 4–3 (10.24) Jens Karlsson (Patrik Ahlstrand, Per Fernhall), 5–3 (16.56) Nicklas Johansson (Patrik Nevalainen, Urban Omark), 6–3 (17.52) Daniel Olofsson (Magnus Gästrin).

Skott: 30–23 (8–4, 11–8, 11–11).

Utv, Björklöven: 5x2. Borås: 10x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 3565.

Almtuna–Sundsvall 2–2 (2–1, 0–1, 0–0, 0–0)

Uppsalalaget Almtuna hade många gånger ett väl fungerande lag ifjol och överraskade med viktiga segrar på bortaplan mot toppmotstånd.

I premiären mot Sundsvall gick det dock inte så enkelt som man hoppats. Även om Magnus Eriksson bjöd på säsongens första mål för AIS efter 9.30, kom Sundsvall ikapp.

Kvitteringen var inte helt orättvis som Niklas Zetterström rakade in efter 16.54 i spel fem mot fyra.

Henrik Eriksson gav inte upp. Han slog till återigen i slutet av den första perioden och hemmalaget gick till vila med en 2-1-ledning

I en spelmässigt jämn andraperiod kvitterade gästerna efter en minut genom Niklas Zetterström.

I den tredje perioden var gästerna nära att kamma hem segern två gånger om – men Almtuna hade turen vid sin sida.

- Ja, vi kunde ha förlorat matchen här i slutet också, säger Almtunas tränare Robert Nordmark till unt.se

I förlängningen åkte Sundsvalls Mikael Romö på en utvisning och AIS fick chansen att kamma hem två pinnar.

Men gästerna stretade emot och siffrorna stod sig matchen ut.

Sundsvall lär vara nöjda med en poäng mot ett av fjolårets bästa hemmalag.

- Det var lite skakigt ibland och som det blev är det väl godkänt, men samtidigt hade vi en massa frilägen, säger Almtunatränaren Robert Nordmark till unt.se.

Första perioden: 1–0 (9.30) Magnus Eriksson (Henrik Eriksson, Marcus Ragnarsson) spel fem mot fyra, 1–1 (16.54) Niklas Zetterström (Jonas Floberg, Daniel Olsson) spel fem mot fyra, 2–1 (18.09) Henrik Eriksson.

Andra perioden: 2–2 (1.09) Niklas Zetterström (Daniel Olsson).

Skott: 33–33 (13–9, 8–8, 7–13, 5–3).

Utv, Almtuna: 5x2. Sundsvall: 7x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.