Huddinge–Borås 3-1(1–1, 1–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-30

Fjolårets nykomling mot årets nykomling. Kanske var det ett års rutin som avgjorde mötet i Huddinge.

Hemmalaget knep i alla fall tre viktiga poäng i säsongens andra seger.

Borås tog ledningen i matchen men Huddinge gjorde ett mycket psykologiskt viktigt mål när Daniel Karlunden kvitterade i power play efter 18.50.

Hemmalaget var strået vassare i mittperioden och Marcus Forsberg rakade in mittaktens enda puck.

I den tredje perioden hade gästerna fina möjligheter då man spelade i numerärt överläge vid tre tillfällen. Det gav inte resultat.Huddinges Roger Jönsson gjorde 3–1 i öppen bur då Borås plockat ut målvakten Gustaf Wesslau.

Huddinge klättrar förbi Almtuna och ligger på en elfteplats.

Första perioden: 0–1 (8.19) Björn Gustafsson (Anders Eriksson), 1–1 (18.50) Daniel Karlunden (Oscar Ahlström, Jimmy Wendel) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (10.50) Marcus Forsberg (Jimmy Ahnelöv).

Tredje perioden: 3–1 (19.39) Roger Jönsson spel fem mot fyra.

Skott: 27–20 (4–6, 11–6, 12–8).

Utv, Huddinge: 7x2. Borås: 7x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Hammarby–Sundsvall 2-5 (1–3, 1–1, 0–1

Hammarby och Sundsvall skrek efter säsongens första seger.

Sundsvall var vassare och vann på bortais med 2–4.

Gästerna fick en drömöppning i matchen och tog ledningen i power play efter 3.47. Jonas Floberg rakade in målet efter förarbete av Niklas Zetterström.

Ombytta roller sex minuter senare. Den här gången agerade Floberg framspelare och Zetterström målskytt.

Hammarbys Dan Tryborn reducerade efter 13.17 och fick kontakt. Men bara minuten före pausvila slog Floberg till igen – på pass av Zetterström.

Hemmalaget hade precis dödat en utvisning när Robin Jalkerud reducerade efter 3.49 av den tredje perioden.

Båda lagen hade ytterligare chanser, främst i spel i numerärt överläge. Det var i spel fyra mot fyra som Stefan Andersson utökade till 2–4 – en ledning som höll sig perioden ut.

I den tredje perioden fullbordade Jonas Floberg sitt hattrick när han avgjorde matchen till 2–5.

Hammarby har förlorat samtliga fem matcher.

Första perioden: 0–1 (3.47) Jonas Floberg (Niklas Zetterström) spel fem mot fyra, 0–2 (10.09) Niklas Zetterström (Jonas Floberg, Alexander Sundqvist), 1–2 (13.17) Dan Tryborn (Tomas Lindgren, Brian Phinney), 1–3 (18.37) Jonas Floberg (Niklas Zetterström).

Andra perioden: 2–3 (3.49) Robin Jalkerud (Joakim Nettelbladt, Johan Andersson), 2–4 (13.09) Stefan Andersson (John Lind, Niklas Johansson).

Tredje perioden: 2–5 (17.41) Jonas Floberg (Alexander Sundqvist, Niklas Zetterström) spel fem mot tre.

Skott: 25–33 (10–17, 9–7, 6–9).

Utv, Hammarby: 9x2, 1x5, 1 matchstraff. Sundsvall: 7x2.

Domare: Robert Lahti, Västerås.

Publik: 219.

Malmö–Nybro 6-0(2–0, 2–0, 2–0)

Malmö hade inga bekymmer att ta tre poäng mot Nybro. Nybromålvakten Henrik Tojkander, seriens för tillfället näst bästa målvakt, agerade båsöppnare och Antti Jokela vaktade målet. Han fick ingen rolig afton.

Ville Nieminen gav hemmalaget ledningen efter 8.04. I slutet av perioden tog Malmö vara på ett power play. Tiden stod på 17.50 när 19-årige Robin Weihager slog in 2–0. I den andra perioden hade Malmö 16–4 i skott och gjorde även två mål.

Robin Weiger, i fjol 34 poäng på 42 matcher i J20 Superelit, slog till igen och 3–0. Även den här gången kom målet i numerärt överläge.

– När de gjorde 3-0 fem minuter in i andra perioden var det för många i vårt lag som inte trodde på det här, säger Nybrotränaren Lenny Eriksson till klubbens hemsida.

I slutskedet tryckte Patrik Lundh in fyran efter förarbete av Martin Samuelsson.

Matchen var avgjord. Nybro visade inga tendenser eller tillräcklig styrka för att kunna åstadkomma en mirakelvändning.

Calle Steen slog in 5–0 efter 6.09 och fem minuter senare låg pucken återigen bakom den finske målvakten.

Tomas Wallgren svarade för den fullträffen som var matchens sista.

– Får man ingen utdelning är de ett riktigt starkt hemmalag. Men trots allt är det kanske inte Malmö som är våra största konkurrenter i det långa loppet. Så kaxiga kan vi nog inte vara, säger Lenny Eriksson.

Malmö toppar tabellen med 13 poäng med bättre målskillnad än serietvåan Leksand.

Första perioden: 1–0 (8.04) Ville Nieminen (Andreas Byström, Mikael Wahlberg), 2–0 (17.50) Robin Weihager (Jyrki Välivaara, Marcus Paulsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (5.30) Robin Weihager (Ville Nieminen, Marcus Paulsson) spel fem mot fyra, 4–0 (16.17) Patrik Lundh (Martin Samuelsson).

Tredje perioden: 5–0 (6.09) Calle Steen (Mikko Eloranta, Fredrik Eriksson), 6–0 (11.31) Tomas Wallgren (Jens Svensson).

Skott: 39–21 (14–13, 16–4, 9–4).

Utv, Malmö: 5x2, 1x5, 1 matchstraff. Nybro: 5x2.

Domare: Alexander Vikström, Umeå.

Publik: 2 834.

Västerås–Nyköping 6-4 3–0, 1–3, 2–1

Västerås var revanschsuget efter förlusten i senaste omgången mot Växjö.

Mot Nyköping dödade hemmalaget mer eller mindre matchen efter 13 minuter – trodde de flesta.

Västerås inledde matchen lite avvaktande men när Rasmus Olheden gjorde mål på lagets första målchans lossnade det rejält.

Henrik Nordfeldt gjorde 2–0 efter 11.19 och knappt två minuter senare tryckte Patrik Juhlin dit trean på ett friläge.

Nyköpings målvakt Martin Holst fick nog och gav upp och ersattes av Fredrik Holmgren.

I den andra perioden tappade VIK spelet och när klockan stod på 5.59 så hade gästerna gjort tre mål bakom målvakten Johan Thalberg.

Magnus Svensson slog in 3–1 redan efter 21 sekunder.

Sedan:

3–2 (4.02) Styrning av Jens Jakobs.

3–3 (5.59) Niklas Bröms stötte in kvitteringen efter en målvaktsretur.

Västerås tog time out och några minuter senare tog laget ledningen igen genom Sebastian Meijer.

Tidigt i slutperioden kvitterade Knut-Henrik Spets men hemvändaren Patrik Berglund såg till att hemmalaget hade en 5–4-ledning efter 6.28. Nyköping plockade ut målvakten i slutminuterna i jakten på en kvittering. Men det var VIK och Stefan Holmgren som gjorde 6–4 i tom bur.

Västerås avancerar till en fjärdeplats.

– Det är starkt att vinna när vi spelar så dåligt. Vi var värda att vinna i Växjö. I dag är vi inte bra, men vinner. Det blev tre poäng och det är det viktiga, säger Västerås lagledare Ola Ahlström till vlt.se.

Första perioden: 1–0 (3.15) Rasmus Olheden (Marcus Söderkvist, Stefan Holmgren), 2–0 (11.19) Henrik Nordfeldt (Patrik Nilson, Kim Sunna), 3–0 (13.09) Patrik Juhlin (Emil Axelsson).

Andra perioden: 3–1 (0.26) Magnus Svensson (Niklas Olausson, Fredrik Holmgren) spel fem mot fyra, 3–2 (4.02) Jens Jakobs (Jussi Heikkinen, Niklas Fogström), 3–3 (5.59) Niklas Bröms (Jussi Heikkinen, Niklas Olausson), 4–3 (8.07) Sebastian Meijer (Jonas Leetma, Henrik Nordfeldt) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–4 (1.32) Knut–Henrik Spets, 5–4 (6.28) Patrik Berglund (Patrik Juhlin), 6–4 (19.21) Stefan Holmgren (Andreas Lindh) mål i tom kasse.

Skott: 25–35 (8–6, 10–17, 7–12).

Utv, Västerås: 3x2. Nyköping: 6x2.

Domare: Yosef El-Natour, Stockholm.

Publik: 2890.