Björklöven överlägsna – nollade Nybro

Publicerad 2023-10-18

När Nybro förlorar gör man det rejält.

Den hockeyallsvenska nykomlingen nollades för tredje gången när man förlorade seriefinalen mot Björklöven med 5–0.

Nu toppar västerbottningarna tabellen.

Nybros återkomst till hockeyallsvenskan har till stor del varit en succé. Det småländska laget hade inför matchen mot Björklöven sex segrar och toppade tabellen.

Men de två förlusterna laget hade åkt på var rejäla i form av 0–6 mot AIK och 0–5 mot Södertälje.

Nu blev det en tredje nolla i målkolumnen vilket betyder att smålänningarna har gått mållöst från samtliga tre förluster den här säsongen.

– Vi får bara lägga det här åt handlingarna och fokusera på nästa motståndare, säger Nybros tränare Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Dålig start

Det började dåligt direkt för Nybro som fick se Björklövens Joel Mustonen göra 1–0 efter fyra minuter och fem minuter senare utökade ”Löven” genom Scott Pooley.

Joel Mustonen.

Och det skulle inte bli mycket bättre för Nybro.

Nick Schilkey utökade i andra perioden och i tredje ordnade Liam Dower Nilsson 4–0 med sitt ligaledande åttonde mål för säsongen.

”Det de förtjänar att se”

Björklöven vann med 5–0.

– Vi spelar 50 minuter extremt bra hockey. Så som vi ska se ut i Björklöven och det som alla som sympatiserar med Björklöven förtjänar att få se varje kväll, säger Björklövens tränare Viktor Stråhle.

Segern gör att Björklöven tar sig förbi Nybro och upp på första plats i den hockeyallsvenska tabellen.