Otäcka smällen – blev liggande på isen

Uppdaterad 2017-12-30 | Publicerad 2017-12-29

USA:s Ryan Lindgren tacklades otäckt i matchen mot Kanada.

Försvaren blev liggande på isen ett bra tag innan han reste sig.

Det var fem minuter in i den tredje perioden som Maxime Comtois jagade Ryan Lindgren ner mot USA:s mål.

Strax före sargen stannade Lindgren upp, varpå Comtois tacklade honom och fullföljde genom att trycka till ytterligare med klubban.

Smällen såg ut att ta illa på Lindgren. Han blev liggande med ansiktet mot isen i flera sekunder innan han till slut reste på sig.

Kritik mot utomhusmatchen

Comtois fick två minuter för boarding och i det efterföljande numerära överläget reducerade USA till 3–2. Bara 34 sekunder senare kom även 3–3.

Matchen gick sedan till förlängning där USA drog det längsta stråt. Kanada leder trots det gruppen före USA, medan övriga lag i gruppen endast spelat två matcher.

Mötet mellan Kanada och USA spelades, första gången i JVM-historien, utomhus på New Era Field i Buffalo där NFL-laget Buffalo Bills till vardags spelar.

Nytt publikrekord

Tidigt i matchen riktades kritik både mot isen, som fick mängder av snö på sig, och kameravinkeln som var ovanligt låg.

Arrangörerna kunde åtminstone glädja sig över att man krossade publikrekordet i en JVM-match. 44 562 åskådare ska ha tagit sig till arenan.