Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-21

Nybro har fått en kanonstart på serien.

Trots att laget förlorat en av de två första matcherna har de börjat imponerande.

Ikväll besegrade laget sensationellt Björklöven på bortais.

Björklöven som vunnit båda matcherna hittills kunde inte göra tillräckligt många mål mot Nybromålvakten Henrik Tojkander.

Hemmalaget vann skotten med 39–18 men fick bara in en puck.

Efter en mållös förstaperiod slog Fredrik Davidsson in 1–0 efter 10.03 i den andra perioden.

Gästerna hade ett par heta chanser att kvittera i power play men målen fick vänta.

Tidigt i slutperioden kvitterade Alexander Kovalanok och det förlösande matchavgörande målet rakade Andreas Elofsson in efter 11.27 power play.

I slutminuterna spelade Björklöven fem mot tre i en minut men lyckades inte kvittera.

Nybro kammade hem tre poäng och överraskar i allsvenskan.

Andra perioden: 1–0 (10.03) Fredrik Davidsson (Andreas Lindahl, Johan Svedberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (1.21) Alexander Kovalonok (Marcus Olsson), 1–2 (11.27) Andreas Elofsson (Jarno Honkonen, Andreas Dahlberg) spel fem mot fyra.

Skott: 39–18 (8–4, 18–6, 13–8).

Utv, Björklöven: 5x2. Nybro: 8x2, 1x5, 1x10, 1 Matchstraff.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 2 960.

Almtuna–AIK 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0–1)

Mattias Beck blev hattrick-hjälte i bortamatchen mot Almtuna - som i sin tur inlett serien allt annat än bra.

Med en poäng på två matcher - och dessutom en storförlust senast, får AIS-supportrarna att redan börja oroa sig.

Och första segern får vänta.

I en öppen match knep AIK bonuspoängen efter förlängning.

Marcus Ragnarsson som senast missade matchen på grund av sjukdom, assisterade till Almunas ledningsmål i den andra perioden. Målet kom i spel fem mot tre och slogs in av Nicklas Eckerblom.

Drygt två minuter senare kvitterade AIK:s Mattias Beck som är i en lysande form.

Även om Martin Filander sköt pucken i krysset efter 6.13 - handlade allt om AIK:s Mattias Beck.

2–2 slog forwarden in i power play efter 12.10 - och i kommande förlängning gav han Solnalaget bonuspoängen.

Veteranen Kristian Gahn assisterade till samtliga fullträffar.

Andra perioden: 1–0 (12.51) Nicklas Eckerblom (Marcus Ragnarsson) spel fem mot tre, 1–1 (15.03) Mattias Beck (Kristian Gahn) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (6.13) Robert Kimby (Jonathan Persson) spel fem mot fyra, 2–2 (12.10) Mattias Beck (Kristian Gahn, Daniel Ström) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 2–3 (3.41) Mattias Beck (Kristian Gahn) spel fyra mot fem.

Skott: 34–36 (6–9, 10–13, 14–11, 4–3).

Utv, Almtuna: 8x2. AIK: 9x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 1 008.