Jättekollaps – men Rögle vann ändå

Publicerad 2015-02-12

ÄNGELHOLM. Rögle såg ut att ha vunnit en hyperviktig trepoängare i toppmötet mot Västerås.

Men det blev bara en poäng sedan gästerna vänt 0–4 till 4–4 med sista målet gjort när bara 31 sekunder återstod av matchen.

I den avslutande straffläggningen räddade Rögle-målvakten Lars Volden alla straffarna och säkrade den för fortsättningen kanske väldigt viktiga extrapoängen.

För Rögle innebär poängen att man fortfarande kan jaga en plats över det översta strecket men då krävs förmodligen seger i nästa match som blir ett trots poängtappen för båda Skånelagen superhett derby mot Malmö på måndag.

Rögles norske målvakt Lars Volden förlängde sitt kontrakt med två år under torsdagen och firade det med att storspela på kvällen. Åtminstone i två perioder.

Direkt efter en fantastisk räddning av Volden med höger benskydd på skott från nära håll vände Rögle spelet och tog ledningen med 1–0. Målskytten Ludvig Rensfeldt slog in en retur efter skott av Jesper Jensen.

Slog till på volley

En ledning som Rögle sen utökade tillräckligt mycket för att man inte skulle behöva tappa poäng.

Jordan Smotherman gjorde vad som såg ut bli de båda matchavgörande målen 3–0 och 4–0. Trean på tennis sedan han skickat bort två Västeråsspelare framför Jonatan Bjurö.

Två snabba mål av Västerås i tredje perioden gjorde dock match av matchen igen. Per Helmersson gjorde 4–1 efter 10.28 och Jeremy Williams 4–2 bara 20 sekunder senare.

Rögle imponerande länge med fartfyllt anfallsspel och frånsett de darriga minuterna efter Västerås snabba reduceringsmål fungerade en tät defensiv också.

Rysaravslutning

Avslutningen blev en riktig rysare efter att Erik Andersson åkt runt kassen och brist på bättre alternativ bara lyfte in pucken mot mål – och direkt in i mål bakom den skymde Röglemålvakten.

Rögle såg ändå ut att kunna hålla undan, men med bara 31 sekunder kvar satte alltså Eddie Davidsson kvitteringen och Rögle buades ut av de 4 160 åskådarna. Klacken stod därefter helt tyst under förlängningen i protest mot Rögles sätt att tappa matchen. Något som laget gjort flera gånger tidigare under säsongen.

Jack Connolly ihop med Smotherman och finliraren Jakob Lilja pressade tillbaka sina motståndare. Bröderna Almen och Alen Bibic var starka defensivt.

Västerås förstafemma med kedjan Dustin Johner, Fredrik Johansson och Jan Urbas skapade situationer men utdelningen uteblev. Starkt av Västerås att komma igen och pressa Rögle in i det sista trots att det såg kört ut.