34–11 i avslut – ändå föll Södertälje i bottenmötet mot Västerås.

Nu är laget solklar jumbo i hockeyallsvenskan.

– Det grinar emot oss, säger tränaren Mats Waltin till C More.

Det var jumbon mot nästjumbon och blytunga poäng på spel i Scaniarinken.

Men trots att hemmalaget Södertälje dominerade spelet ute på isen var det Västerås som klev av som vinnare.

SSK tog visserligen, välförtjänt, ledningen i den andra perioden genom Sebastian Höglund – men lyckades inte hålla i den till den andra pausvilan.

”Förtjänar inte målet”

VIK:s Jesper Andersson hann med att kvittera efter en lysande framspelning från Jonte Berg. Ställningen 1–1 var man inte helt nöjd med i hemmalaget.

– Jag tycker inte de förtjänar målet, sa Johan Skinnars i pausintervjun med C More.

Det skulle dock bli ännu värre för SSK. Bara tolv sekunder in i tredje perioden blev Mikael Frycklund helt fri med Mathias Dahlström och satte 1–2 bakom målvakten.

Södertälje tryckte på intensivt för en kvittering men lyckades aldrig utjämna.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi har möjligheter att vinna den, goda möjligheter. Men det grinar emot oss, säger Mats Waltin.

Klar skottvinst

Skottstatistiken, 34–11, talar sitt tydliga språk. Det medger även Västerås matchhjälte.

– Det är lite så när man har en tuff period. Man litar inte fullt ut på sig själv, kanske, och då backar man hem, säger Mikael Frycklund.

Särskilt dålig form har dock inte VIK utan är nu inne på tre raka segrar. Värre är det för Södertälje som ligger klart sist i allsvenskan, sex poäng bakom Västerås och sju från säker mark i tabellen.