Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-19

Snackade till sig matchstraff – då avgjorde Djurgården

Anders Eriksson värvades in som en rutinerad klippa som skulle höja Modo.

Men i dag sänkte han istället sitt lag.

Han snackade till sig ett matchstraff – och på det efterföljande numerära överläget avgjorde Djurgården matchen.

Nu ligger Modo sist i serien.

Anders Eriksson, 36, är en av elitseriens mest rutinerade spelare. Han har vunnit Stanley Cup och spelat över 600 NHL-matcher.

Just rutinen var nog en av de egenskaper som Modo hoppades få mest nytta av då de värvade honom från ärkerivalen Timrå under juluppehållet.

Utvisad för hakning

Men den rutinen såg man inte mycket av i kväll. 4.48 in i den tredje perioden blev han utvisad för en hakning.

Då blev han vansinnig på domarna och snackade till sig ett matchstraff.

Och på det eferföljande numerära underläget sänktes laget totalt. Fem sekunder senare, direkt efter tekningen, slog Andreas Holmqvist till med ett stenhårt slagskott som gick förbi Tuomas Tarkki i Modos mål, vilket innebar 2–0 till Djurgården.

Efter matchen var Modos tränare Challe Berglund missnöjd med Erikssons agerande.

– Hakningen han tar är dålig och att han sedan snackar ut sig är inte bra. Vi behöver honom på isen. Vi har förlorat tidigare på onödiga utvisningar och har pratat om det, sade han enligt TT.

Ny jumbo

Det visade sig vara spiken i kistan för Modo. Djurgården kontrollerade händelserna totalt efteråt, och tog en klart rättvis seger. Förutom under delar av den första perioden var Djurgården det bättre laget, och Modo var förutom i slutskedet av matchen (Nicklas Danielsson reducerade efter 18.55), inte riktigt nära.

I och med förlusten är Modo ny tabelljumbo. Med endast sex matcher kvar att spela har laget två poäng upp till AIK över nedflyttningsstrecket, och sju poäng upp till Timrå som just nu innehar den sista slutspelsplatsen.