Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-23

Växjö var fjolårets överraskning.

Även i år har laget börjat bra och är obesegrat efter tre omgångar.

I kväll besegrades Huddinge på bortais. Växjös andra seger.

Gästerna fick en kanonstart på matchen och redan efter 1.49 gjorde Steffen Thoresen 1–0 för smålänningarna.

Robert Rosén utökade till 2–0 efter 11.42 - vilket också var pausresultatet.

I mittperioden tog Växjö ytterligare steg mot en seger. Aki Heino gjorde 3–0 och blott fyra sekunder före paussignalen tryckte Patrik Carlsson dit 4–1.

Uppförsbacken var för brant för att Huddinge skulle komma ikapp även om gästerna slog av på tempot och spelade på resultatet.

Huddinges andra tröstmål gjordes av Victor Ahlström i spel fem mot fyra och endast 17 sekunder från slutet.

Första perioden: 0–1 (1.49) Steffen Thoresen (Patrik Carlsson) , 0–2 (11.42) Robert Rosén (Aki Heino, Marcus Weinstock) spel fem mot tre.

Andra perioden: 0–3 (9.06) Aki Heino (Niklas Andersson) spel fem mot tre, 1–3 (11.56) Nicklas Nilsson (Daniel Karlunden), 1–4 (19.56) Patrik Carlsson.

Tredje perioden: 2–4 (19.43) Victor Ahlström (Jim Lundwall, Roger Jönsson) spel fem mot fyra.

Skott: 15–22 (6–10, 3–8, 6–4).

Utv, Huddinge: 7x2. Växjö: 4x2.

Domare: Alexander Vikström, Umeå.

Publik: 304.

Rögle–Sundsvall 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)

Rögle var minuter från en förlust i Borås senast.

I hemmamatchen mot Sundsvall såg det målmässigt bättre ut - till en början i alla fall.

Den första perioden slutade 2–0 efter mål av Tommy Enström och Jakob Johansson.

I den andra perioden saknade Sundsvall sannerligen inga chanser att komma in i matchen.

Men istället var det hemmalaget som utökade ledningen. Jakob Johansson låg bakom målet men den här gången var det var Mikael Gath som hittade rätt bakom Sundsvallsmålvakten Joakim Lundström. Dessutom i spel fem mot tre – och endast 35 sekunder från pausvilan.

Skotten så långt: 12–19.

Hemmalaget var inte långt ifrån att tappa ledningen.

Daniel Jonsson reducerade till 3–1 efter 3.37. Och strax efter klarade Rögle ett numerärt underläge.

Men när matchuret stod på 10.29 slog Mikael Brancalion in 3–2.

55 sekunder från slutet plockade Sundsvall ut målvakten och chansade med sex utespelare.

Det hjälpte inte. Rögle höll undan och knep tre poäng även om det var Sundsvall som vann skotten med 26–16.

Första perioden: 1–0 (6.38) Tommy Enström, (Linus Persson, Peter Lorentzen), 2–0 15.29 Jakob Johansson (Christofer Löfberg, Kenny Jönsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (19.25) Mikael Gath (Jakob Johansson, Kenny Jönsson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 3–1 (3.37) Daniel Jonsson (Niklas Johansson, Stefan Andersson), 3–2 (10.29) Mikael Brancalion (Alexander Larsson, David Striz).

Skott: 18–28 (7–9, 5–10, 4–7).

Utv, Rögle: 6x2. Sundsvall: 5x2, 1x10.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 2 928.

Västerås–Oskarshamn 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Västerås har full pott efter tre omgångar.

I kväll besegrades Oskarshamn med 4–1 på hemmais.

– En okej match, men vi har fortfarande mer att ge, säger Västerås tränare Johan Tornberg till vlt.se.

Patrik Juhlin spelade igen efter att i förra matchen hoppat av på grund av misstänkt hjärtproblem. Det var inget allvarligt och veteranen tog vara på Stefan Hellkvists och Henrik Nordfeldts förarbete och tryckte in 1–0-pucken bakom Oskarshamnsmålvakten Jonas Fransson.

Men sedan åkte hemmalaget på en riktig kalldusch.

Fem sekunder före pausvilan kvitterade Fredrik Jonsson i spel fem mot fyra.

VIK fick istället en fin start på den andra perioden och redan efter 1.57 slog Patrik Nilson in ledningsmålet.

Trots att gästerna vann skotten med 8–4 så var det Västerås som gick till pausvila med en uddamålsledning.

Hemmalagets Kim Sunna gjorde 3–1 efter 7.38 av den tredje perioden, och IKO orkade inte komma närmare än så.

I slutminuterna tog gästerna ut målvakten och spelade sex mot fyra. Men det var VIK som gjorde målet genom Rasmus Olheden.

Västeråstränaren Johan Tornberg var inte nöjd med lagets spel i power play.

– Fullständigt oacceptebelt. Vi åker och gömmer oss och tar avslut i fel lägen, säger Tornberg.

Västerås och Leksand är de enda lagen som vunnit alla sina tre matcher.

Oskarshamn har fått en tung start på serien med tre förluster.

Första perioden: 1–0 (8.18) Patrik Juhlin (Henrik Nordfeldt, Stefan Hellkvist), 1–1 (19.55) Fredrik Jonsson (Tom Linder, Jonas Fransson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (1.57) Patrik Nilson (Rikard Ekström).

Tredje perioden: 3–1 (7.38) Kim Sunna (Anton Hedman, Linus Morin), 4–1 (19.16) Rasmus Olheden spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 24–24 (9–6, 4–8, 11–10).

Utv, Västerås: 7x2. Oskarshamn: 7x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 2 601.

Malmö–Borås 6–2 (3–0, 1–1, 2–1)

Malmö hade inga problem med att besegra nykomlingen Borås på hemmais.

Johan Björk inledde målskyttet när han styrde in 1–0 efter 6.36. Och bara några minuter senare slog Ville Nieminen in utökningen i öppet mål efter en stolpretur.

Innan perioden var över gjorde Tomas Wallgren 3–0 för Malmö.

Den första perioden styrdes och ägdes totalt av Malmö, men mittperioden var något jämnare. Dock var skåningarna på tok för stabila för att tappa sin ledning.

4–1 efter två perioder var rättvist.

I den tredje perioden var Malmö nära fler mål än vad resultattavlan visade.

Jyrki Välivaara avslutade målskyttet efter ett skott från blå i krysset som betydde 6–2.

Första perioden: 1–0 (6.36) Johan Björk (Calle Steen, Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra, 2–0 (9.07) Ville Nieminen (Mikael Wahlberg, Robin Weihager) spel fem mot fyra, 3–0 (17.04) Tomas Wallgren (Jens Svensson, Robin Alvarez).

Andra perioden: 4–0 (9.27) Robin Alvarez (Tomas Wallgren, Jens Svensson), 4–1 (13.58) Fredrik Orrsten (Alexander Täng, Joakim Andersson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 5–1 (1.52) Patrik Lundh (Martin Samuelsson), 5–2 (12.44) Mikael Hultqvist spel fyra mot fem, 6–2 (17.23) Mikko Eloranta (Jyrki Välivaara, Calle Steen) spel fem mot fyra.

Skott: 50–14 (15–4, 12–6, 23–4).

Utv, Malmö: 8x2. Borås: 10x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 2 575.

Hammarby–Nyköping 3–4 (1–1, 0–2, 2–1)

Viktig match mellan två av tre lag i serien som är poänglöst.

Gästerna Nyköping kopplade grepp om matchen och Fredrik Håkansson tryckte in ledningsmålet efter 17.32.

Men det varade inte länge. Bara 30 sekunder senare kvitterade Tomas Lindgren något tursamt med en puck som ändrade riktning och ställde NH-målvakten Martin Holst.

Bägge lagen hade en poäng var inför den andra perioden. Väl där tog gästerna för sig. 16–4 i skott och 2–0 i mål.

Först slog Magnus Svensson in 1–2 i power play efter 4.49.

Och efter 11.57 slog Jens Jakobs till med ett snärtigt handledsskott.

1–3 var klart rättvist efter två spelade perioder.

Nerv blev det. Tidigt i slutperioden reducerade Hammarbys Vilhelm Söderlind, men Erik Johansson blev strax därefter utvisad, och Nyköping kunde återigen öka på sin ledning.

Matchklockan stod på 6.37 och målet prickades in av Niklas Fogström.

Hammarby har med sig inställningen från fjolåret, att aldrig ge upp.

Robin Jalkerud tryckte in 3–4 efter 9.57 och ”Bajen” var på väg in i matchen på allvar den här gången.

I slutminuten fick Nyköpings Robin Persson sätta sig på utvisningsbänken för andra gången i tät följd. Samtidigt tog laget ut målvakten Henrik Karlsson och spelade sex mot fyra.

Gästerna höll undan och tog tre viktiga poäng. Rättvist.

Hammarby är fortfarande poänglöst.

Första perioden: 0–1 (17.32) Fredrik Håkansson (Jens Jakobs) , 1–1 (18.02) Tomas Lindgren (Vilhelm Söderlind, Mikael Owilli).

Andra perioden: 1–2 (4.49) Magnus Svensson (Markus Lilja, Niklas Fogström) spel fem mot fyra, 1–3 (11.57) Jens Jakobs (Niklas Fogström, Magnus Svensson).

Tredje perioden: 2–3 (2.34) Vilhelm Söderlind (Robin Jalkerud, Christopher Dahlén) spel fem mot fyra, 2–4 (6.37) Niklas Fogström (Niklas Olausson, Johan Åhnelöf) spel fem mot fyra, 3–4 (9.57) Robin Jalkerud (Rikard Karlsson, Christopher Dahlén) spel fem mot fyra.

Skott: 16–35 (7–8, 4–16, 5–11).

Utv, Hammarby: 7x2. Nyköping: 9x2, 1x10.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.