Matchfakta 25/11

AIK-Rögle 2-5 (0–1, 1–0, 1–4)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-25

Rögle drar ifrån i toppen och har på andraplats hela elva poäng ner till fyran Västerås som är under kvalstrecket.

Gästerna styrde den första perioden mot AIK. Jakob Johansson servade Mikael Gath som kunde slå in ledningspucken i öppet mål i spel fem mot tre efter 16.28. Rögle fortsatte spela bra i mittperioden, men målen uteblev.

AIK hade två frilägen signerade Mattias Beck och Tobias Tschöp, utan resultat. Rögles målvakt Sebastian Jonsson tvingades dock kapitulera efter 18.54 när Mikael Österberg prickade nätet från blålinjen.

Skåningarna var värda segern och det var logiskt att Kenny Jönsson fick raka in 1–2 efter 8.42 av den tredje perioden.

Hemmalaget fick en fin möjlighet när Sebastian Ström blev utvisad. Då utnyttjade istället Rögle sitt vassa box play-spel och gjorde 1–3. Mattias Sjögren var det som spelade fram Richard Demén-Willaume som slog dit pucken i nät bakom AIK-målvakten Johan Larsson-Tysell.

Det blev spänning i slutskedet. Mike McKenna reducerade när matchklockan stod på 18.49 i spel sex mot fyra.

Trots det räckte det inte till någon AIK-poäng. Rögle satte 2–4 i tom bur innan Fredrik Persson i slutsekunderna utökade till 2–5 – återigen ett mål i numerärt underläge.

Första perioden: 0–1 (16.28) Mikael Gath (Jakob Johansson, Kenny Jönsson) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–1 (18.54) Mikael Österberg (Tobias Ericsson, Johan Adolfsson).

Tredje perioden: 1–2 (8.42) Kenny Jönsson (Mads Bödker, Jakob Johansson), 1–3 (14.48) Richard Demén-Willaume (Mattias Sjögren, Stefan Erkgärds) spel fyra mot fem, 2–3 (18.49) Mike McKenna (Patrik Bergström, Tobias Tschöp) spel fem mot fyra, 2–4 (19.15) Martin Johansson (Daniel Sondell) mål i tom kasse, 2–5 (19.35) Fredrik Persson spel fyra mot fem.

Skott: 29–27 (4–11, 13–7, 12–9).

Utv, AIK: 7x2. Rögle: 8x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 1389.

Borås-Huddinge22(1–1, 0–1, 1–0, 0–0)

Nykomlingen mot fjolårets nykomling. Borås har överraskat många den här säsongen. Steget från division 1 till allsvenskan är stort. Ändå har laget bara förlorat åtta matcher av 20. Men ett tag såg det faktiskt dystert ut.

– När vi mötte Huddinge senast var vi inte hundraprocentiga (1–3) och nu är killarna rejält revanschsugna. Då var BHC ett lag i kris – nu är läget något helt annat, sade Borås assisterande tränare Johan Benker till Borås Tidning inför matchen.

Och visst, det är ett annat Borås nu. I kväll var det åtminstone dags för en ny poäng mot förra årets rookie-lag, Huddinge.

Victor Ahlström ordnade en ledning för gästerna efter 8.02 i spel fem mot fyra. Perioden slutade oavgjort efter att Mikael Hultqvist kvitterat några minuter senare. Även det målet tillkom i power play. Borås var närmast segern, men Jonas Nilssons kvitteringspuck 3.39 in på tredje perioden höll sig och matchen gick till förlängning.

Där fick Huddinge en gyllene möjlighet att avgöra när laget fick spela fem mot fyra efter att Philip Larsen blivit utvisad efter 2.53. Borås höll undan och lagen knep en varsin poäng.

Första perioden: 0–1 (8.02) Victor Ahlström (Oscar Ahlström, Martin Sandgärde) spel fem mot fyra, 1–1 (11.26) Mikael Hultqvist (Jens Karlsson, Mats Hansson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (12.24) Victor Ahlström (Jimmy Wendel, Christer Andersson).

Tredje perioden: 2–2 (3.39) Jonas Nilsson (Fredrik Orrsten).

Skott: 38–19 (9–6, 13–6, 14–3, 2–4).

Utv, Borås: 8x2. Huddinge: 11x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 1475.

Sundsvall-Hammarby 5-3 (1–1, 2–0, 2–2)

Hammarby visar inga tendenser på att bli ett vinnarlag. 20 matcher och endast en seger säger det mesta om Bajens svåra situation. På söndagen var det Sundsvalls tur att plocka hem tre pinnar mot Stockholmslaget. Och det trots att gästerna inledde bäst. Det var Robin Andersson som visade vägen när han redan efter två minuter slog in 0–1 bakom Sundsvallsmålvakten Joakim Lundström.

Hemmalaget hade sedan ett kraftigt övertag och vann skotten med 18–8 i första perioden. Sebastian Erixon såg till att det åtminstone var 1–1 på resultattavlan i pausvilan. Sundsvall fortsatte att styra spelet och gick upp till en 3–1-ledning i den andra perioden.

Först svarade Stefan Andersson för en fullträff i spel fem mot tre. Sedan drog Bajen på sig ytterligare en utvisning och det utnyttjade hemmalaget. Sebastian Erixon slog till igen. Hans andra mål för kvällen, 3–1.

Hammarby närmade sig i den tredje perioden. Sundsvall hade 4–1 men Dan Tryborn ordnade 4–2 i power play. Sedan dröjde det ända till 19.19 innan Dmitriy Naumov klippte in 4–3. Ut med målvakten Henrik Karlsson. Då avgjorde hemmalaget definitivt när Oskar Johansson agerade målskytt.

Det är jämt i botten av tabellen och skiljer bara bara fyra poäng mellan nästjumbon Nybro och tian AIK. Sundsvall, som krigar i botten av tabellen klättrar upp till en elfteplats.

Första perioden: 0–1 (2.24) Robin Andersson (Joakim Nettelbladt, Johan Chang), 1–1 (10.11) Sebastian Erixon (Henrik Österholm, Alexander Sundqvist).

Andra perioden: 2–1 (7.09) Stefan Andersson (Niklas Zetterström, Jonas Floberg) spel fem mot tre, 3–1 (11.31) Sebastian Erixon (Jonas Floberg, Niklas Zetterström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (0.34) Jonas Floberg (Niklas Zetterström, Sebastian Erixon) spel fem mot tre, 4–2 (3.26) Dan Tryborn (Henrik Pettersson, Joakim Nettelbladt) spel fem mot fyra, 4–3 (19.19) Dmitriy Naumov (Johan Andersson), 5–3 (19.53) Oskar Johansson (Mikael Romö, Niklas Johansson) mål i tom kasse.

Skott: 48–17 (18–8, 12–6, 18–3).

Utv, Sundsvall: 6x2, 1x10. Hammarby: 10x2, 2x10.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.