Djurgården studsade tillbaka efter derbyförlusten mot AIK.

08-derbyt mot Södertälje slutade med storseger.

– Nu får vi fira nyår med smilbanden uppe, säger Olle Liss.

Djurgården är tillbaka på vinnarspåret igen.

Efter en tung derbyförlust fick hemmasupportrarna återigen jubla – när Södertälje besegrades med 7–3.

Olle Liss var en av matchhjältarna – efter att ha bombat in två mål i powerplay.

”Livsfarligt”

Liss första mål kom i slutet av den första perioden. 31-åringen pangade in 3–1 bakom Tomas Sholl i SSK-målet.

Dessförinnan hade Wiktor Nilsson gjort 2–1 för hemmalaget efter att Julius Bergman kvitterat Djurgårdens 1–0-mål.

I den andra perioden fick Liss till en pangträff när han skickade pucken rätt upp i krysset, även det målet i powerplay.

– Han måste få känna sig bekväm där och kunna skjuta på passningarna när ingen tror att de ska komma, säger Linus Klasen, som assisterade Liss till 4–2.

– Helt sjukt, när han skjuter direkt så blir det livsfarligt.

Bytte målvakt

Efter Djurgårdens 5–2-mål bytte Södertälje målvakt, Claes Endre fick chansen mellan stolparna – men det fick ingen jättestor effekt.

Djurgården vann till sist med 7–3 – framför 13 487 personer.

– Få förunnat att vara med om. Magiskt känsla. Jag har spelat tre pojkfinaler här och torskat alla. Skönt att avsluta i den här arenan med en sådan här vinst, säger Linus Klasen och fortsätter:

– Trycket är helt sjukt.

”Sista” matchen i Globen

Matchen var den sista som spelades på Globen på ett tag. Arenan ska genomgå en omfattande renovering som väntas vara klar i början på 2025. Den sista matchen slutade alltså med att Djurgården vann – precis som den första gjorde.

Den 21 februari 1989 besegrade man AIK med 3–2 efter mål av Arto Blomsten, Orwar Stambert och Jan Viktorsson.

I och med segern klättrar Dif till en fjärde plats i tabellen. Södertälje, som inför matchen hade tagit 24 av 27 möjliga poäng, är fortsatt tabelltvåa bakom Brynäs.