KHK har järngrepp om en plats i direktfinal

Uppdaterad 2015-02-25 | Publicerad 2015-02-24

Behöver bara ta en poäng på två matcher

KHK behöver bara ta en poäng för att säkra en plats i direktfinalen. Foto: BILDBYRÅN

Karlskrona har kopplat ett järngrepp om direkfinalen mot SHL.

Klubben behöver endast ta en poäng i de kommande två matcherna för att fixa en plats dit.

– Det är klart att det ser bra ut, säger Alexander Bergström efter 3–2 mot Asplöven.

Karlskrona fortsätter att vinna.

Och kvällens seger har i princip avgjort halva toppstriden.

Blekingeklubben befäster serieledningen och endast ett mirakel kan fälla laget i jakten på en av de två första platserna som ger en matchserie i bäst av fem där vinnaren går till SHL.

"Det ser bra ut..."

3–2-segern hemma mot Asplöven gör att endast det här scenariot kan fälla Karlskrona:

Om laget förlorar sina två återstående matcher i ordinarie matchtid samtidigt som Malmö vinner sina kvarvarande matcher efter ordinarie matchtid. Och samtidigt måste i sådana fall även Västerås ta mer än tre poäng på sina två återstående matcher.

– Det ser bra ut, absolut, men vi kan inte ta ut något i förskott ännu, säger Alexander Bergström.

Men det blev rejält dramatiskt innan Karlskrona kunde ta hem de tre poängen hemma mot Asplöven.

"Vore en dröm att ta upp KHK"

Alla trodde att just Bergström hade avgjort matchen med 3–1-målet i tom kasse i slutskedet, men kort därefter - med en minut kvar - reducerade Asplöven och vaskade fram en jättechans med bara sekunder kvar.

– Vi är nöjda med att vi vann. Men det var ingen toppenmatch, varken spel- eller underhållningsmässigt.

Ärligt talat, tycker du verkligen att det finns något som kan fälla er?

– Haha, om jag ska vara riktigt ärlig så möter vi Vita Hästen i nästa match, de spelar om ruggigt viktiga poäng. Och i sista matchen har vi ett Södertälje som ska kvala. Då kan de vara ett oberäkneligt lag att möta, säger Bergström.

– Men vi måste se till att få med oss goda vanor inför ett kvalspel, oavsett vilket typ av kvalspel det blir. Det är det vi ska snacka om inför nästa match.

– Men en dröm vore att ta upp KHK till SHL, avslutar Bergström.

***

Kovacs kommer få sitt pris i samband med torsdagens hemmamatch mot Västerås.

Södertälje, redan klart för kval nedåt, förlorade för tionde (!) matchen i rad. Krislaget var dock nära att hämta ikapp 0-3-underläget borta mot Karlskoga, men närmare än 2-3 kom aldrig Södertälje.

***

Almtuna tog livsviktiga poäng och gick om både Vita Hästen och Timrå och upp på en playoff-plats efter 5-3-segern hemma mot Mora. Fredrik Vestberg sköt 4-3-pucken i upptakten av den tredje perioden innan Johan Berggren satte punkt med 5-3-målet i öppen kasse.

***

Men länge såg det dock ut som att Timrå skulle lägga beslag på den där playoff-platsen. Andreas Molinder sköt 1-0 borta mot Björklöven sekunder in i mittperioden och den ledningen stod sig ända till en och en halv minut kvar. Då kvitterade Björklövens Mats Lavander. Sedan tog Umeålaget även bonuspoängen och petade ner Timrå till niondeplatsen efter det närmare 40 minuter på playoff-platsen.

***

Internetproblem i Arena Oskarshamn störde rapporterna från hemmamötet med Rögle.

Smålänningarna vann matchen med 4-1 och skaffar sig ett ypperligt utgångsläge i hopp om att säkra nytt hockeyallsvenskt kontrakt.