Ovan matchhjälte när AIK tog tionde raka

Publicerad 2017-02-27

Emil Lundberg hade totalt gjort två mål på hela säsongen.

I kväll gjorde han två till när AIK vände borta mot Tingsryd och säkrade tionde (!) raka segern.

Mora och Bik Karlskoga må vara klara för en hockeyallsvensk final – men vilket lag som är seriens hetaste råder det inget som helst tvivel om.

AIK tog i kväll tionde raka segern och lyfter som en raket i tabellen.

Men det såg länge ut som att den imponerande sviten skulle få ett slut för stockholmarna då Tingsryd tog ledningen gång efter annan i kvällens drabbning.

Hemmalaget tog kommandot tre gånger om fram till 3–2 i Nelson Garden arena.

Ny femma i tabellen

Då kvitterade Victor Ekarv 25 sekunder in i den tredje perioden innan en oväntad matchhjälte klev fram.

35-årige Emil Lundberg hade bara gjort två mål på hela säsongen men i kväll dubblerade veteranen sin totalskörd.

3–4 satte han med tolv minuter kvar att spela. Och med endast 19 sekunder kvar stänkte samme Lundberg in 3–5 i öppen kasse.

AIK går nu om Timrå, är ny femma i hockeyallsvenskan och blir onekligen att räkna med i kvalet som ska utse vilket som blir det andra laget att ta sig till SHL-playoff.