Publicerad:
Uppdaterad:

Ilska efter de bisarra scenerna

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Arvid Aronsson hjälm flög iväg efter tacklingen.
Foto: C more
Arvid Aronsson hjälm flög iväg efter tacklingen.

Hjälmen flög av och fastnade i nätet.

Några sekunder senare hittade Björklöven nätet.

Då rasade Vita Hästen.

Drygt en minut in i det hockeyallsvenska mötet mellan tabellsexan Vita Hästen och serieledaren Björklöven utspelade sig en udda händelse. Hemmalagets Arvid Aronsson och gästernas Olle Liss tog sig mot sargen för att ta hand om en lös puck, Liss klubba hamnade vid Aronssons ansikte – i rörelsen hittade klubbladet glipan mellan hjälm och huvud och hjälmen flög upp i nätet ovanför plexiglaset.

– Som en projektil skjuter han av hjälmen. Den sitter en bit upp, man behöver en stege för att få ner hjälmen, säger C Mores kommentator Stefan Klemetz.

Hjälmen fastnade i nätet och spelet stoppades i några minuter innan man fick ner den.

Ville ha utvisning

Aronsson tvingades åka mot båset, och sedan två passningar senare satte Björklövenbacken Zach Palmquist 1–0 till Björklöven. Vita Hästen-publiken blev frustrerad då de ville ha utvisning på Liss i situationen med Aronsson.

Beslutet stod fast, men spelet stoppades temporärt – detta eftersom det dröjde några minuter innan personalen i arenan kunde få loss hjälmen ur nätet.

– Det är en solklar utvisning, den är livsfarlig. Men de kan ju inte ta den efter det har blivit mål, det är som det är, säger Vita Hästens Simon Fernholm till C More i periodpausen.

Vita Hästen utmanade tabellettan i Himmelstalundshallen, efter två perioder var det helt jämnt, 3–3. Men tidigt i den tredje satte Brian Cooper 4–3 i numerärt överläge med ett skott från blå linjen.

I öppen kasse ordnade Alex Hutchings slutresultatet 5–3 till Björklöven, lagets fjärde raka vinst i Hockeyallsvenskan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN